5x tips om je winterdip dit jaar over te slaan

Sinds een paar weken probeer ik een andere instelling te hebben tegenover de donkere maanden van het jaar. Jaren heb ik hardop toegegeven dat ik een winterdepressie had, maar dat mag vanaf dit jaar anders. Stiekem geniet ik namelijk best wel van de kortere dagen, de tijd in bed en de gezellige lampjes die de duisternis verlichten. Daarom 5 tips over hoe jij je winterdip ook kunt overslaan.

Bekijk het positief

Raar om dit uit mogen mond te horen, maar het is wel waar. De winter probeer ik echt te zien als een moment om op te laden voor de zomerse maanden waarin we weer veel buiten zijn. Natuurlijk heb ik het ook liever warm dan koud, maar de winter brengt ook zeker een hele hoop gezelligheid met zich mee.

Slapen

Niet voor niets trekt de natuur in deze periode zich terug onder de grond om energie te sparen en dat kun jij dus ook. In de laatste en eerste maanden van het jaar slaap ik vaak meer en durf ik ook best toe te geven dat ik soms een dutje doe. Aanvoelen wanneer dat nodig is blijft een uitdaging, maar deze rust op zijn tijd werpt vaak wel zijn vruchten af de dag erna.

winterdepressie

Eet seizoensgebonden

De wintermaanden kosten ons vaak meer energie en daar moeten we ons lichaam dan ook naar voeden. Een frisse salade is dan vaak niet voldoende, maar een warme pompoensoep bijvoorbeeld weer wel.

>> Seizoensgebonden boodschappen doen op de markt

Ga naar buiten

De start van mijn winterdepressie probeer ik altijd enorm uit te stellen en dat lukt vaak aardig door gewoon veel naar buiten te gaan. Dit werkt bij mij niet altijd geweldig, want als het regent blijf ik toch liever binnen. Maar ga zeker op de momenten dat het droog is naar buiten.

Blijven bewegen

Juist nu is het belangrijk om warm te blijven en er is geen betere manier om dat te doen dan om te bewegen. Dat kan door een lange buitenwandeling op tempo of door gewoon lekker te gaan sporten. Buiten dat het je warm maakt zorgt het natuurlijk ook voor ontspanning.

Ga een weekendje weg

Een van de dingen die ik het meeste waardeer in de winter is de mogelijkheid om de warmte op te kunnen zoeken in een ander land. Wat een weekendje Marrakech, Lissabon of Tel Aviv al niet voor je kan doen.

Heb jij nog meer tips om je winterdip tover te slaan? Laat het weten in de comments!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *