Als digital nomad overal veilig online met een VPN

Als digital nomad is het van levensbelang om internet te hebben op de plekken van waaruit je werkt. Het dichtstbijzijnde, standaard WiFi punt lijkt dan de beste oplossing. Helaas zijn deze zelden veilig en worden je gegevens over het netwerk vaak gedeeld. En dat is waar een VPN bij komt kijken. Veilig online ben je als digital nomad met een VPN.

Wat is een VPN?

VPN staat voor Virtual Private Network, oftewel Virtueel Privé Netwerk. Dit is een virtuele dienst die gebruik maakt van een al bestaand netwerk en ervoor zorgt dat jouw gegevens veilig zijn online. Je merkt van het gebruik van een VPN helemaal niets, behalve een veiliger gevoel als je je laptop openklapt.

digital nomad vpn
Als digital nomad overal veilig online met een VPN

Waarom als digital nomad een VPN?

Dat gratis bijna nooit gratis is, is ook op draadloos internet van toepassing. Op talloze plaatsen, zoals café’s, luchthavens en overheidsgebouwen vind je vaak ‘gratis’ wifi. Erg gemakkelijk, maar deze open WiFi punten zijn ver van veilig. De gegevens die je deelt via dat netwerk zijn voor iedereen toegankelijk. Bestanden zoals klantgegevens, e-mails, reisfoto’s, maar ook bankinformatie is volledig inzichtelijk als je bijvoorbeeld snel wat geld overmaakt via dat onbeveiligde netwerk. Voor hackers of mensen die het niet zo nauw nemen met de privacy van anderen wordt het stelen van vertrouwelijke informatie dan kinderspel. Niet verstandig als je inkomen afhangt van jouw online diensten als digital nomad dus. Door het aanschaffen van een gratis VPN wordt deze ‘gratis’ WiFi beveiligd en ben je niet gemakkelijk meer te vinden voor potentiële hackers.

>> Nog geen digital nomad? Je leest hier hoe je start!

Hoe werkt het?

Een VPN zorgt voor een onbeperkt aantal IP-adressen waardoor het voor buitenstaanders lijkt alsof jij je ergens anders bevindt. Zo zijn er ook al VPN diensten met een Nederlandse server. Een bijkomend voordeel van een VPN is dat je zelf het land kunt kiezen en daarmee Netflix series van over de hele wereld kan bekijken. Of gewoon de laatste aflevering van Goede Tijden, Slechte Tijden natuurlijk.

digital-nomad-vps
Veilig online met een VPN

Hoe gebruik je een VPN?

Een VPN schaf je aan via bijvoorbeeld VPNexpert, dit is een vergelijkswebsite die de verschillende VPN aanbieders onafhankelijk vergelijkt. Een VPN schaf je aan in de vorm van een abonnement en is er al vanaf 5 euro per maand. Er zijn ook tal van VPN diensten die wel gratis zijn, maar de betrouwbaarheid hiervan is twijfelachtig. Ook zij zullen winst willen maken op hun dienst, mogelijk door het doorverkopen van jouw data. Maar ook de internetsnelheid is vaak traag, er zijn geen Nederlandse VPN’s of er zit soms een maximale databundel op. Waarna je vaak extra moet betalen als je deze overschrijdt. Kortom, betalen voor een VPN is the way to go!

Ben jij digital nomad en heb je ervaring met een VPN?


Dit artikel is tot stand gekomen middels een betaalde samenwerking

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *