Waarom ik ieder jaar Israël bezoek

Een land waar je, qua vakantie, misschien nog steeds niet snel aan denkt. Zonde eigenlijk, want het is er schitterend en niet per se onveilig of gevaarlijk. Voor mij is er nog een extra reden…

israel

Reizen op mijn 18e

Toen ik klein was wist ik niet beter dan dat mijn familie gewoon in Nederland woonde, op mijn tante na. Mijn tante, de zus van mijn vader, woonde in Amerika. Een aantal keer per jaar bezocht ze Nederland om familie en oude vrienden op te zoeken. Ze vertelde me dat ze niet veel meer met haar geboorteland had en op een andere plek gelukkiger was. Op mijn 10e dacht ik er verder niet meer over na, ze kwam langs, we hadden het heel gezellig en ze ging weer. Dat ging jaren zo door. Totdat ik op mijn 18e van het aanbod gebruik mocht maken om haar op te gaan zoeken, mijn tante woonde toen al ruim 40 jaar in Amerika!

Ik riep al sinds mijn 14e dat ik wilde reizen, maar had geen idee dat dit het begin zou zijn van een verslaving.

Ik stapte in mijn eentje het vliegtuig in en zou, met een overstap in New York, na 15 uur landden in Pittsburgh. In 3 weken zag ik alles in en om Pittsburgh en leerde ik hoe me aan te passen aan de religie van mijn familie.

Verhuizen

In 2016 verhuisde mijn oom en tante naar Israel, wat voor hen altijd heeft gevoeld als een thuis. En sinds 2016 breng ik ieder jaar een bezoekje, soms van 3 maanden, soms van een week. Rekening houden met een enigszins, orthodox huishouden blijft voor mij een uitdaging, maar ik vind het erg fijn om dit Aziatische land in het Midden-Oosten te bezoeken, vanwege mijn grote liefde voor de woestijn, familie en de uitdaging om mezelf aan te moeten passen.

ramon crater israel

Voorbeeld

Ondanks onze afwijkende geloofsovertuigingen is mijn tante een groot voorbeeld voor me. Vanaf haar 19e wist ze wat ze wilde en is ze haar droom achterna gegaan, ze is gaan reizen, heeft andere culturen én religies ontdekt, mensen achter gelaten en gelukkig geworden op haar manier!

Wil je meer weten over mijn reizen naar o.a. Israël, Amerika, Japan en meer, hou dan mijn blog in de gaten!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 gedachten over “Waarom ik ieder jaar Israël bezoek”