5 must haves die vanlife een stuk gemakkelijker maken

Ben je zoek naar dat kleine beetje extra luxe tijdens je tijd in de camper? Deze 5 must haves kunnen vanlife een stuk gemakkelijker voor je maken. Zo hoef je straks je haar niet meer te wassen bij stranddouches, zijn koude voeten ook verleden tijd en heb je een heerlijke extra zitplaats in de schaduw van een prachtige boom.

Solar Douche

Dat het leven uit een camper niet per se hygiënisch is is niet verrassend. Een pannetje met warm water en een washandje kan voor enige tijd voldoen, maar je gaat een echte douche toch missen. Voor het wassen van je haar is stromend water toch wel erg makkelijk en daarbij biedt een solar douche de perfecte uitkomst. Super effectief, omdat het water opwarmt in de zon en je de zak aan een boom of camper kan hangen. Onderstaande Camping Douche is mijn favoriet, omdat het ophangsysteem wat degelijker is dan bij de goedkopere varianten. Ook kun je de douche, samen met je spons en washandje, opbergen in bijleverde opbergzak.

Toilet

Eigenlijk zo’n zelfde soort item als de Solar Douche, voor een tijdje kun je prima zonder. Maar het leven wordt wel echt een stuk relaxter mét. Ik kan me de dagen nog goed herinneren dat ik gewoon altijd in het wild naar het toilet ging, maar sinds ik een keer goede buikgriep heb gehad wil ik niet meer zonder. Een Porta Potti hoeft niet duur te zijn, want in principe doen ze allemaal hetzelfde. Let wel goed op de afmetingen als je het toilet wil inbouwen en vergeet je toiletvloeistoffen niet!

Solar

In een eerder artikel heb je al eens kunnen lezen dat ik voor langere tijd ooit zonder stromend water en elektriciteit in mijn camper heb gewoond. Best een uitdaging kan ik je vertellen, dus voor mij is solar een echte van life must have inmiddels. Geloof mij, zonnepanelen op je camper kunnen je echt gelukkig maken. Dit 180W daglichtpaneel levert je met 4 zonuren per dag ongeveer 720 Watt-uur per dag op. Genoeg om bijvoorbeeld verlichting te laten branden en verschillende elektronische apparaten op te laden. Bij onderstaand paneel ontvang je ook:

  • 20A laadregelaar met een LCD scherm om de status van de accu aan te geven, beveiligd tegen diep en overlading van de accu + 2 x USB ingangen
  • 4 x hoekprofielen
  • 2 x verbindingsprofielen
  • 1 x dakdoorvoer
  • 2 x 4 meter kabel 4mm2
  • set MC4 connectoren

Hangmat

Ik ben dol op mijn hangmat! Vooral op de warmere dagen kan het chillen in de camper je nog wel eens tegen gaan staan. Niets is dan meer welkom dan een hoekje in de schaduw om je even terug te trekken. Maar ik merk ook dat deze kleine change of scenery me veel kan doen als ik op de laptop moet werken. Lekker met de voetjes van de grond, onder een dekentje in je hangmat. Een echte vanlife must have.

must-haves-vanlife

Pantoffels

Een echte vanlife must have zijn de pantoffels van Lowland Outdoor. Deze zijn speciaal ontworpen voor buitenmensen met koude voeten. De pantoffels zijn van 90% eendendons, dus heerlijk warm en met anti-slipzool ook prima in en rondom de camper te gebruiken. En ook niet onbelangrijk, ze zijn heel lichtgewicht en buigzaam, waardoor je ze gemakkelijk weer op kan bergen als de zon weer op je voetjes schijnt. Een item waar ik nog nooit aan had gedacht, maar waar ik inmiddels niet meer zonder kan.

Zijn er bepaalde dingen die jij niet kunt missen in je camper? Ik ben benieuwd naar jouw vanlife must haves.


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Tropilex. De hangmatten en hangstoelen van Tropilex worden met de hand gemaakt in Colombia en India. Mooi initiatief is dat zij als lid van One Percent for the Planet minimaal 1% van de jaarlijkse omzet doneren ter ondersteuning van non-profit-milieuorganisaties.


Deze blogpost bevat affiliate links

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *