Ook thuis een vakantiegevoel? Dat kan met een eigen chalet!

Een woning kopen als alleenstaande freelancer is tegenwoordig eigenlijk onmogelijk. Ik zit zelf in dat schuitje en probeer al jaren daarvoor een oplossing te verzinnen. Het is soms lastig als ik terugkom van een reis dat ik nergens een fijne plek heb om thuis te komen. Toch lijk ik nu dichtbij een doorbraak en ik neem jullie hier graag in mee.

Altijd op reis

Ik roep al jarenlang dat ik nog steeds het liefste altijd op reis ben. Ik hecht weinig waarde aan spullen en verhuisde vroeger bijna ieder jaar, omdat ik een plek snel beu ben. Wonen in een camper bleek de ultieme oplossing, maar corona gooide roet in het eten. Inmiddels ben ik alweer enige tijd in Nederland en zou niets liever willen dan weer de wereld rondreizen. Helaas zit dat er op korte termijn waarschijnlijk nog niet echt in.

stacaravan te koop

Thuiskomen

Ik heb het al meerdere malen meegemaakt dat ik thuis kwam van een mooie reis en mezelf weer vond op de zolderkamer bij mijn ouders. Heel fijn natuurlijk, maar niet echt een plek waar ik mezelf kon zijn. De huidige corona situatie heeft me dan ook wel doen beseffen dat ik graag een plek wil hebben waar ik thuis kan komen. Maar ook een plek die ik veilig achter kan laten als ik weer op pad ga en eventueel kan verhuren.

In de natuur

Het is geen geheim dat ik een enorme natuurliefhebber ben. Ik parkeer mijn camper dan ook het liefste op de meest afgelegen strandjes of middenin de bossen. Ik leef graag met het ritme van de natuur en zit het liefste met mijn handen in de potgrond. Het idee voor het kopen van een stacaravan of chalet is geboren.

Een chalet of stacaravan

Ik ben er nog niet helemaal uit wat de beste optie voor mij is, mijn zoektocht is dan ook pas net begonnen. Een chalet staat altijd vast op bepaalde grond, meestal bij een vakantiepark. Een stacaravan heeft wieltjes en is verplaatsbaar. Beiden kun je al kopen vanaf 20.000 euro tot wel 200.000 euro. Het ligt er dan ook nog aan of je de grond pacht of koopt en of je een nieuw of tweedehands stacaravan of chalet wilt kopen.

stacaravan-te-koop

Waar?

Tsja, lastig. Ik vind het lastig om in corona tijd een uitspraak te doen over de plek waar ik het liefste zou willen thuiskomen. In mijn hometown Tilburg heb ik natuurlijk familie, maar vanwege het gebrek aan activiteiten heb ik er momenteel weinig te zoeken. Ik heb mijn zoekgebied dan ook uitgebreid naar België, de Veluwe en zie ook regelmatig een leuke stacaravan te koop in Zeeland.

Waar vind je er een?

Ben je ook geïnteresseerd in het kopen van een chalet of stacaravan? Dan zijn er meerdere plekken waar je een chalet of stacaravan te koop kunt vinden. Zo heeft Funda een recreatie sectie, maar staan er ook regelmatig woningen op Facebook Marketplace. Soms worden deze direct via de huidige eigenaar aangeboden, soms zit er een makelaar tussen.

Heb jij hier ervaring mee? Of ken je iemand die een stacaravan te koop heeft? Let me know!


Dit artikel is tot stand gekomen middels een betaalde samenwerking.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *