Een bezoek aan de hoofdstad, Rabat | Rondreis Marokko

Het zal je misschien verbazen als ik je vertel dat Rabat de hoofdstad is van Marokko. Deze prachtige stad wordt, in tegenstelling tot Marrakech, nog niet overgenomen door het toerisme. Gelukkig maar, want dan kun je zonder enorme drukte de volgende bezienswaardigheden op je gemak bezoeken. Hierbij mijn tips voor een bezoek aan de hoofdstad van Marokko, Rabat.

Mausoleum van Mohammed V

Het Mausoleum van Mohammed V is waarschijnlijk de bekendste bezienswaardigheid van Rabat. Dit indrukwekkende gebouw vind je buiten het centrum van de stad op zo’n 25 minuten lopen. In het Mausoleum ligt, het woord zegt het al, Mohammed V, maar ook zijn 2 zonen koning Hassan II en prins Abdallah. Het gebouw is dagelijks, gratis te bezoeken tot 18.00 uur en zeker een bezoek waard. Voornamelijk vanwege de marmeren en gouden versieringen, maar ook omdat je meteen de Hassantoren kunt bekijken.

rabat
Mausoleum van Mohammed V
rabat
Hassantoren

Hassantoren

De Hassantoren werd in 1195 gebouwd met de bedoeling om het grootste bijgebouw van een moskee ter wereld te worden, helaas is het nooit zo ver gekomen. 5 jaar na de start van de bouw overleed de initiatiefnemer en werd de bouw gestopt op de 44e verdieping. De Hassantoren is niet open voor bezoek, maar het naast gelegen Mausoleum dus wel. Erg makkelijk om het te bezoeken zal het niet zijn geweest, de toren heeft namelijk geen treden, maar een steile helling om ter paard boven te kunnen komen.

>> Vanaf Rabat ben je al binnen 2 uur in havenstad Tanger

Chellah

Ook Chellah ligt buiten het centrum van de stad. Vanaf de Hassantoren kun je ook hierheen lopen, het is ongeveer 40 minuten heuvelopwaarts. Niet de gemakkelijkste wandeling, maar wel met een prachtig uitzicht. Chellah is een oude Romeinse stad die voor meerdere doeleinden is gebruikt. In de 18e eeuw raakte de stad erg beschadigd, daar waar vroeger een heel imperium stond staan nu alleen nog ruïnes. Chellah is inmiddels gevuld met prachtige tuinen en wordt voornamelijk bewoond door ooievaars.

rabat

Begraafplaatsen

Misschien niet je alledaagse bezigheid, maar de begraafplaatsen in Marokko zijn werkelijk waar een hele beleving. De graven kunnen volledige heuvels van de stad innemen en zijn werkelijk enorm. Vaak zie je ze al vanaf een afstand liggen of loop je er ineens tegenaan. Tot zover je kunt kijken ligt het dan bezaaid met grafstenen. Let wel op dat het eigenlijk niet is toegestaan om foto’s te maken op deze plek, dus tegen niemand zeggen.

Kasba van de Oudaya’s

De Kasba van de Oudaya’s is een kasba in deze hoofdstad, het verdedigde deel van de medina. Vroeger werden kasba’s gebruikt als woning voor het dorpshoofd, maar inmiddels dienen ze functie als toeristenattractie. Dit fort is, met zijn prachtige bruingele muren, al een mooie verschijning. Maar ook de Andalusische tuinen binnen de muren van de kasba zijn prachtig én gratis te bezoeken! Dus neem de tijd en dwaal rustig rond.

rabat

Neem ook eens een kijkje op mijn Instagram voor meer foto’s van Rabat.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *