Kamperen op Recreatiepark De Achterste Hoef, erop uit in Bladel

Recreatiepark De Achterste Hoef is een camping waar ik al vanaf kinds af aan kom. Vroeger met de hele familie en nu met eigen camper en vriend. Het is een prachtige camping in de groene natuur van Brabant op nog geen half uur van Tilburg vandaan. Zowel het park als de omgeving van Bladel biedt voor ieder wat wils.

Recreatiepark De Achterste Hoef

Recreatiepark De Achterste Hoef is een prachtige vijfsterren camping in het groene hart van Brabant. De camping bestaat inmiddels al 60 jaar. En voor zowel kinderen als volwassenen is er ontzettend veel te doen op en rondom de camping.

Recreatiepark-De-Achterste-Hoef
Foto door: Lizette van Reismuts
Recreatiepark-De-Achterste-Hoef
Een rustig plekje aan de zwemplas

Recreatiepark De Achterste Hoef voor kinderen

Ik kan me van vroeger vooral de grote zwemplas herinneren, het uitgebreide animatieprogramma en Zoef de mascotte. Maar de receptioniste vertelde me ook dat er tegenwoordig een vleermuizensafari, speurtocht en voorleesmoment is. En dat de jongste kinderen iedere dag een leuk knutselpakket kunnen ophalen bij het animatieteam. Ook is er een binnen-en buitenzwembad, maar vooral de zwemplas inclusief glijbaan is erg leuk en niet alleen voor kinderen.

Recreatiepark De Achterste Hoef voor volwassenen

De meeste volwassenen zullen De Achterste Hoef bezoeken met kinderen, omdat het dan ook een echte familiecamping is. Maar er zijn ook genoeg redenen om er zonder kinderen heen te gaan. Mijn voorkeur gaat er dan naar uit om buiten de schoolvakanties te gaan of wanneer het seizoen bijna ten einde is. Ik was er in 2021 eind september, de camping gaat meestal dicht voor recreatie begin oktober. Juist dan kun je optimaal genieten van de rust en natuur van Brabant.

Recreatiepark-De-Achterste-Hoef
Recreatiepark-De-Achterste-Hoef

Wandelen en fietsen

Bladel leent zich ontzettend goed voor wandelen en fietsen. Bij de receptie kun je fietsen huren voor € 7,50 per dag per fiets. Wij fietsten een gedeelte van een door de camping opgezette fietsroute langs o.a. de Hekenboom, Abdij van Postel en diverse herinneringspunten van de Tweede Wereldoorlog. De officiële fietsroute is 36 km en is te vinden in de campinggids van de camping. Een gedeelte van deze route is ook goed toegankelijk voor wandelaars. En ook hiervan is een 10 km wandelroute te vinden in de campinggids. Maar ga er vooral ook zelf op uit, drink een drankje in het centrum van Bladel en ontdek. Ondanks dat Bladel erg dicht bij me in de buurt ligt ben ik iedere dag verrast.

De Heksenboom

De Heksenboom is een bezienswaardigheid in Bladel en onderdeel van de legende van Zwarte Kaat. Dit verhaal komt oorspronkelijk uit een boek uit 1852 en speelt zich nu af in de buurt van de camping. Bij het inchecken ontvang je een prachtig mooi vormgegeven en uitgebreide brochure over de legende van de Zwarte Kaat. De legende gaat dat Zwarte Kaat, boef van Bladel, is overleden op de plek waar nu de Heksenboom groeit. De boom is een bijzonder verschijning, maar ook het bos waar deze in staat is een bezoekje waard.

Geocachen

Er gaat geen weekend voorbij of ik geocache niet. In de buurt van de camping liggen 4 groene caches die makkelijk op te pikken zijn. En verder richting Egypte en Hofstad nog veel meer. Als je die kant op gaat om te geocachen heb je de perfecte plek gevonden.

Lees ook: Geocaching, de ultieme activiteit voor de outdoor liefhebber

Eten en drinken

Qua eten en drinken kun je je lol op in de buurt van Bladel. Op de camping kun je terecht voor veel vleesgerechten zoals spareribs, kipsaté, schnitzel en biefstuk. Wij aten een avond bij Eeterij ’t Nekkermenneke, op nog geen 750 meter van de camping vandaan een heerlijke vegetarische, verse truffel spaghetti met rucola en Parmezaanse kaas. Voor de lunch zochten we vaak een tentje op in het centrum van Bladel en een drankje in de avond is toch het gezelligste op de camping.

Recreatiepark-De-Achterste-Hoef
Recreatiepark-De-Achterste-Hoef
Fietsen in Bladel

De omgeving

De omgeving van Bladel is prachtig en dat vond ik toch verrassend, ik kom tenslotte uit de buurt. Ik merk gewoon dat je veel ontdekt als je een auto of camper hebt en je vanaf je bestemming langzaam beweegt te voet of met de fiets.

Bladel is een bruisend dorp met zo’n 20.000 inwoners en een gezellig centrum. Je kunt hier winkelen, wandelen en terrassen. Maar ook de omliggende dorpen hebben ontzettend veel te bieden. In Hapert vind je een oude graanmolen die nog steeds in gebruik is en zijn er gedurende de week verschillende markten. En zijn in Eersel de prachtige, authentieke panden een bezoek waard.

Verder kun je vanaf Bladel uitstapjes maken naar o.a. De Beekse Bergen, Efteling, Tilburg en Eindhoven.

Snelle tips

Houd je van rust en natuur? Dan is het verstandig om te kiezen voor een plekje rondom de zwemplas. In de zomer mag er gezwommen worden, maar in het naseizoen is het er rustig en heb je ruimte genoeg.

Ga je met de tent kamperen of gebruik je de Porta Potti in je camper liever niet? Dan kun je privé sanitair boeken op je camping spot. Erg handig, met toilet, wasbak en douche!

Er zijn op de camping ook trekkershutten. Ideaal voor een snelle overnachting tijdens een fiets-of wandelvakantie.


Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking en bevat affiliatelinks. Ik werd uitgenodigd om hier te verblijven. Lees meer over samenwerkingen in de disclaimer.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *