Dit wil je zien in Porto. 5x de beste plekjes!

Porto wordt steeds populairder voor een stedentrip. En dat is niet zo gek, het is een schitterende stad! Lizette van Reismuts bezocht Porto in het najaar en ontdekte dat ook dan het zonnetje er nog steeds heerlijk straalt. Van alle mooie en bijzondere plekken die ze ontdekte zijn er vijf die je echt niet mag missen. Dit zijn ze!

Palácio da Bolsa

Het allermooiste in Porto is het Palácio da Bolsa. Van buiten is het overheidsgebouw wel mooi, maar het is de binnenkant die je betovert. Een bezoek kan enkel met een tourguide. Dat is super leuk, want die vertelt je meteen allerlei grappige weetjes die je anders nooit zelf zou ontdekken.

>> Combineer Porto met een bezoek aan Lissabon

Je betreedt het pand via de Hall of Nations. Hier werden ooit aandelen verhandeld. Via de trap loop je vervolgens langs verschillende vertrekken. Zoals de kamer met de geschenken die Portugal bij gelegenheden van andere naties heeft gekregen. Ook is er een kamer met authentieke meubels waar belangrijke verdragen voor Portugal getekend zijn. Let ook op de houten vloer met een bijzonder visgraat motief. Het toppunt van je rondleiding is de Arabische kamer. De bouw van deze kamer duurde maar liefst 18 jaar. De president van die tijd wilde de kamer perfect hebben met alle Arabische / Moslim details erin. Zodat hij daar vooraanstaande Arabische landverantwoordelijken kon ontvangen.

Sé kathedraal

Porto heeft enorm veel kerken, veelal met de bekende blauwwitte tegeltjes (azulejos) versierd. Toch is de allermooiste er eentje met relatief weinig van die tegels. Namelijk de Sé kathedraal. Deze toornt hoog boven de stad uit vanaf waar je ook kijkt. En daardoor heb je ook juist vanaf de kathedraal een schitterend uitzicht op de stad.

Livraria Lello

Misschien wel de beroemdste boekenwinkel ter wereld is Livraria Lello. Deze winkel schijnt inspiratie geweest te zijn voor de verhalen van Harry Potter. J.K. Rowling is frequent in de winkel geweest toen ze in Porto woonde, maar heeft de verbinding met de Harry verhalen nooit erkend. Desalniettemin is de winkel door de verhalen wel altijd druk bezocht. Ga daarom vroeg, zodat je in relatieve rust de schitterende trap kunt bewonderen.

Treinstation de Sao Bento

Ook een van de mooiste treinstations vind je in Porto, namelijk het treinstation de Sao Bento. Dit station is midden in de stad. De entreehal heeft maar liefst vier prachtige wanddecors van azulejos die historische gebeurtenissen weergeven. Bijvoorbeeld de geschiedenis van transport, een belangrijke veldslag bij Porto en de beroemde ontdekkingsreiziger Henry the Navigator vind je erin terug. Het treinstation is uiteraard gratis te bezoeken.

De wijk Gaia

Een bezoek aan Porto is natuurlijk niet compleet zonder het proeven van port. En daarvoor kun je het beste terecht in de wijk Gaia, aan de overkant van de rivier de Douro. Groot pluspunt, vanaf daar heb je een schitterend uitzicht op het oude centrum van Porto en de vrolijk gekleurde huisjes aan de kade.


gastblog reismuts porto

Deze blog is geschreven door Lizette van Reismuts. Op haar website vind je nog veel meer over Porto, andere stedentrips en verre bestemmingen. Van citytrips tot verre reizen, of je nou solo gaat of met kids, de inspiratie en tips voor jouw avontuur vind je op Reismuts.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *