De beste overnachtingen in Lissabon, Portugal op een rij!

Een van mijn favoriete plekken op de hele wereld, Lissabon. Ben je op zoek naar unieke overnachtingen in de hoofdstad van Portugal? Blijf slapen op een van deze locaties!

overnachten lissabon4

Waarom Lissabon?

Portugal, het land waar ik 1,5 jaar heb gewoond en wat mijn hart heeft gestolen! Iedere keer als ik er weer heen mag ben ik enthousiast. In mijn tijd in de camper was ik al eens in Lissabon geweest, maar vanwege het parkeerproblemen met ons huis op wielen ben ik er niet lang gebleven. Genoeg reden voor mij om in februari 2019 een uitgebreid bezoek te brengen aan de hoofdstad van Portugal.

In de zomer of winter?

Ik ben dus in beide seizoenen in Lissabon geweest en ondanks dat ik fan ben van warme bestemmingen vond ik het toch prettiger aan het einde van de winter. Lissabon kan erg druk zijn, maar dan voornamelijk in de zomer. In de tijd dat ik mijn geld verdiende met muziek maken op straat was dat een enorm pluspunt, maar voor een relaxt weekje weg eigenlijk niet. Ik hou niet van massa toerisme en besteed mijn dagen liever actief en avontuurlijk, dan hangend aan het strand. Daarom geef ik de voorkeur aan Lissabon in bijvoorbeeld februari, als het daar ongeveer 18 graden is.

Overnachten

Het Garden Rooftop Hotel vind je bovenin Lissabon, letterlijk aan de buitenmuur van het Castelo de São Jorge, het Kasteel van Sint Joris. Dit is het bekendste kasteel van Lissabon. Het ligt op de hoogste heuvel van de stad en kijkt uit over de brede Taag. Het hotel (of misschien eerder Bed & Breakfast) biedt dus een bijzonder uitzicht en de kamers zijn verdeeld over de heuvel. Een traditioneel hotel is het dus zeker niet. De kamers zijn erg stijlvol, netjes en ruim ingericht, het ontbijt goed geregeld en het personeel uitermate behulpzaam! Een goedkoop hotel is het niet, alhoewel deze prijs het zeker waard was.

overnachten lissabon
Wijn op het dakterras
overnachten lissabon
De suite

Ons tweede hotel, genaamd Lisbon Village was daarentegen compleet anders. Ook dit hotel vindt je in het centrum van Lissabon, op een steenworp afstand van lokale attracties, maar op een iets minder unieke locatie dan het Garden Rooftop Hotel. Het Lisbon Village lijkt op een klein dorp, met een binnenplaatsje waar een 12-tal volledig uitgeruste appartementen samenkomen. In deze kleine huisjes vind je een keuken, badkamer, slaapkamer en alle mogelijke tools voor een home cooked meal. Een ideale plek om met vrienden af te huren, samen te komen op de binnenplaats, maar toch de luxe te hebben van een privé appartement. Mijn 2e tip voor de leukste overnachtingen in Lissabon.

overnachten lissabon
De binnenplaats
overnachten lissabon

Dit artikel is tot stand gekomen middels een betaalde samenwerking.

>