Vanfood: Pompoenstoofpot met chorizo van de BBQ –

Een stoofpotje in de zomer? Natuurlijk! Waarom zou je wachten tot de koude herfstdagen om lekker te kunnen genieten van al dat heerlijks? Tevens is pompoen het hele jaar door verkrijgbaar en is deze stoere pompoenstoofpot met chorizo perfect voor op de BBQ. Ideaal dus als camping gerecht. Je mag hem natuurlijk ook gewoon thuis op het fornuis maken hoor.

Goed voorbereid beginnen aan je BBQ

Het is ontzettend belangrijk om de tijd te nemen voor een avondje BBQ’en. Een echte houtskool BBQ heeft al gauw 20 minuten tot een half uur nodig om op te warmen, voordat hij klaar is voor gebruik. Gebruik je houtskool briketten? Dan kun je tot wel 4 uur genieten van warmte om op te bakken en grillen.

Buiten de ingrediënten voor de pompoenstoofpot met chorizo mag je in de supermarkt ook aluminiumbakjes niet vergeten. Hiermee vallen je groentes niet door het rooster en blijft de BBQ tevens veel schoner. En wil je geen vette chorizo spetters op je kleding? Dan gebruik je ook een stoer leren BBQ schort. Makkelijk afwasbaar met een doekje en meteen beschermd tegen brandwonden.

pompoenstoof met chorizo

Dit recept is voor 2 personen en heeft een bereidingstijd van ongeveer 30 minuten.

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 1 gedroogde chorizo worst
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl oregano
  • 1 tl chilipeper
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 250 ml heet water
  • kwart groenten bouillontablet
  • handje ongezouten cashewnoten

Bereiding

  • Verwijder het velletje van de chorizo en snijd de worst in plakjes.
  • Bak in een diepe pan of barbecue schaal de chorizo op laag vuur ongeveer 5 minuten. Olie is niet nodig.
  • Verwijder intussen met een dunschiller de schil van de flespompoen en haal de draderige binnenkant eruit.
  • Snijd vervolgens de pompoen, ui en knoflook klein.
  • Bak de ui en knoflook met de oregano, chilipeper en gerookt paprikapoeder gedurende ongeveer 2 minuten bij de chorizo in de pan.
  • Voeg nu de pompoen toe met het water en de bouillon.
  • Zet een deksel schuin op de pan of schaal en laat 20 minuten stomen of tot de pompoen zacht is.
  • Hak intussen de cashewnoten klein.
  • Serveer de pompoenstoofpot met chorizo in een diep bord en maak af met de gesneden cashewnoten.

Zo makkelijk is deze pompoenstoofpot met chorizo! Ook jezelf de moeite besparen om de tafel achteraf met een doekje schoon te maken? Gebruik dan een placemat van leer. Na het eten leg je ze makkelijk weer aan de kant om ruimte te maken voor bijvoorbeeld je laptop of om lekker de voetjes omhoog te gooien.

Meer kookinspiratie nodig voor in de camper? Bekijk dan eens mijn Vanfood reeks.


Dit artikel is tot stand gekomen middels een betaalde samenwerking. Lees meer hierover in de disclaimer.

>