Tip voor thuis: Kamperen in de tuin

Voor de echte avonturiers onder ons is de huidige corona crisis natuurlijk een regelrechte ramp. Ook ik heb er enorm veel last van, in mijn eentje thuiszitten is nu ook niet bepaald een hobby van me. Het lijkt erg aantrekkelijker om heel de dag te Netflixen, maar die lol is er ook snel af. Gelukkig mogen we nog wel naar buiten en daarom deze blog over kamperen in eigen tuin.

Zoek het avontuur op

Het is geen nieuws meer dat we momenteel niet mogen reizen en alleen nog met maximaal 3 personen tegelijk op pad mogen. Het lijkt dan erg aantrekkelijk om heel de dag binnen te gaan zitten in je pyjama en Netflix aan te knallen. Naar mijn mening is dat leuk voor een dag of 2, maar al snel mis ik dan een stukje avontuur in mijn dagelijks leven. Deze vervelende tijden vragen om een creatieve aanpak.

kamperen in eigen tuin

Waarom een change of scenery belangrijk is

Maar waarom is bijvoorbeeld kamperen in de tuin nu belangrijk? Binnen de wereld van digital nomads is het welbekend dat bijvoorbeeld een workation of staycation erg goede invloed op je kan hebben. Werken in een omgeving die je uit je comfort zone haalt kan je nieuwe inzichten geven en uitdagen. Nu zitten we natuurlijk allemaal liever in het zonovergoten Bali, maar het gaat er nu over dat we roeien met de riemen die we hebben. Een change of scenery kan je een andere blik geven op bijvoorbeeld een ingewikkelde situatie. En vergeet ook niet dat tijd in de natuur je rust en ruimte kan bieden wanneer je stress ervaart.

Kamperen in eigen tuin

4 dagen geleden hebben we dan officieel de lente mogen ontvangen en dat is te merken. Erg warm is het nog niet, maar de zon schijnt volop! Wat ook enorm opvalt is dat er veel minder auto’s op straat zijn en je dat juist de mogelijkheid kan geven om te luisteren naar de natuur. Het perfecte moment om je tent of camper eens in je eigen tuin te zetten. Zorg wel voor een goede ondergrond, want het gras kan nat zijn.

Misschien ben je er meteen vanuit gegaan dat ik bedoel dat je in de tent of camper moet gaan slapen? Dat is helemaal niet nodig. Door gewoon een paar uur per dag in en rondom je kampeerplek te besteden kun je al een klein stukje avontuur meemaken. Sprokkel bijvoorbeeld wat hout bij elkaar voor een klein vuurtje, steek de BBQ aan en pak er een koud pilsje bij. Niet al te veel moeite om toch een kleine verandering te maken in je dagelijkse bezigheden.

Hoe zoek jij avontuur op nu we niet mogen reizen?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *