9x onmisbaar keukengerei voor in de camper

Een keuken in je camper is toch wel een van de dingen die je camper een echt thuis maken voor langere termijn in plaats van voor alleen een weekendje weg. Niet iedere camper heeft een keuken, wat het dan ook weer een soort luxe maakt. Dit keukengerei is in de camper in ieder geval onmisbaar als je lekkere gerechten wilt maken in een kleine ruimte of op de camping.

Gaspit

Koken zonder gaspit wordt natuurlijk erg lastig. Heb je een vast kooktoestel? Dan is deze draagbare gaspit misschien toch handig als je eens buiten wilt koken. Ik gebruik hem dagelijks voor mijn eenpansgerecepten in de camper en je ziet hem regelmatig terug in mijn Vanfood serie met makkelijke, wereldse gerechten.

keukengerei-camper

Omnia oven

Er is nu eenmaal niet altijd plek in een camper voor een oven. Dat probleem los je makkelijk op met deze Omnia oven. Ik had serieus nog nooit van dit ding gehoord tot een mede vanlifer het mij vertelde. Hoe werkt het? In het onderstel van de Omnia oven wordt warme lucht verspreid. De openingen in het midden voeren warme lucht naar boven. Deze warmte weerkaatst tegen de bovenkant, zodat er voldoende bovenwarmte ontstaat. En voila, een oven die je op ieder kookstel kan gebruiken. Perfect voor warme broodjes, appeltaart of voor het roosteren van pompoen voor bijvoorbeeld pompoensoep.

Juicer

Ik vind een juicer ideaal voor de dagen dat ik weinig groenten en fruit eet. Geloof me, er zijn genoeg dagen dat ook ik geen zin heb om uitgebreid te koken. Het is natuurlijk zonde om groenten en fruit te weggooien, dus dan belanden ze vaak in de juicer. Binnen een handomdraai maak ik de lekkerste sapjes met bijvoorbeeld wortel, selderij, gember, citroen en appel. De pulp die daarvan overblijft gebruik ik dan weer voor bijvoorbeeld groentepannenkoeken of burgers.

Op zoek naar sapinspiratie? Kijk eens op de blog van Mirjam, zij deelt hier de lekkerste recepten met groenten en fruit voor in de juicer.

Emaille keukengerei

Het zal niet de eerste keer zijn dat er een bord of kopje kapot valt uit het keukenkastje. Ik ben daarom helemaal over gegaan op Emaille keukengerei. Lichtgewicht, praktisch onbreekbaar en dus ideaal voor zowel thuis als op de camping.

Gietijzeren pannen

Gietijzeren pannen zijn een erg lang leven beschoren als je ze goed behandelt. Zo moet je ze regelmatig met olie invetten, niet leeg verwarmen en mag je geen scherp keukengerei gebruiken om de inhoud te roeren. Een gietijzeren pan heeft van nature een anti-aanbakaanlag die je met scherpe voorwerpen kan beschadigen. Ze zijn ook nog eens gemaakt voor de echte avonturiers onder ons die graag boven een open vuur koken.

keukengerei-camper

Uitschuifbare bestekbak

Ja, ze bestaan echt! Een uitschuifbare bestekbak is een stuk onmisbaar keukengerei in de camper. Hij maakt direct een einde aan de rotzooilades in de camper en houdt het georganiseerd. Deze lade is van milieuvriendelijk bamboe en uit te schuiven 32 tot 44 cm breed. Past dus altijd! En niet alleen handig in de keuken, maar ook in andere laatjes die vol liggen met sleutels, pleisters, boutjes en moertjes.

Afwasmiddel

Natuurlijk deponeer je je vuil water in de daarvoor bestemde plekken, maar om de natuur een handje te helpen is er biologisch afbreekbaar afwasmiddel. De schoonmaakproducten van ECOCERT zijn dus gebaseerd op 100% natuurlijke en organische ingrediënten. Met deze 6-delige set ben je niet alleen voorzien van afwasmiddel, maar ook o.a. toiletreiniger, ontvetter en allesreiniger.

Wat is volgens jou onmisbaar keukengerei in de camper? En heb je nog handige hacks voor mij?


Dit artikel is tot stand gekomen middels een betaalde samenwerking en bevat affiliate links.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *