Hoe reizen mijn leven voorgoed veranderde

Dat ik een 3-jarige wereldreis achter de rug heb is geen nieuws meer, maar dat deze reis mijn leven voorgoed veranderende misschien wel. Ik had erg veel moeite om terug te komen in het werkende leven en me weer te moeten aanpassen aan Nederland. Reizen heeft mijn leven voorgoed verandert.

Reizen

Op 25e jarige leeftijd vertrok ik voor een 3-jarige wereldreis. Een droom van me die ik al had sinds mijn 14e en die ik graag werkelijkheid liet worden. Een lange tijd reisde ik rond met het geld wat ik had gespaard, maar ook deed ik vrijwilligerswerk en was ik beheerder op een camping. Kortom, vrijheid alom.

Terugkomen

Na een heleboel tegenslag kwam ik weer terug en Nederland en dit bleek een bittere pil. Jaren had ik vrij geleefd, zonder baas, zonder plan en ik kon bijna iedere dag beslissen waar ik mijn tijd en energie aan wilde spenderen. Ik ben er dan ook tijdens mijn wereldreis achter gekomen wat me echt gelukkig maakt, zonder daarin direct rekening te houden met hoeveel het verdient, mijn pensioen of wat vrienden en de maatschappij van me verwachten.

wereldreis

De lessen die ik leerde

Helaas moest ik deze lessen wel weer helemaal laten varen toen ik terugkwam in Nederland. Ik moest me weer volledig aanpassen om geld te verdienen en een woning te vinden. Mijn leven was zo enorm verandert in 3 jaar dat het een bijna onmogelijke opgave leek om weer terug te keren in de Nederlandse maatschappij. De behoefte om weer te gaan was enorm groot, maar ik wilde ervoor zorgen dat als ik weer ging ik niet meer terug wilde komen in dezelfde situatie. Mijn doel werd locatieonafhankelijk ondernemen en de vrijheid creëren die had gehad tijdens het reizen en geld verdienen op mijn manier.

>> 20 lessen die ik leerde tijdens mijn wereldreis

Reizen heeft mijn leven voorgoed verandert

Er is niets in mijn leven geweest wat zoveel impact heeft gehad als de reizen die ik heb gemaakt. Het liften, couchsurfen en de vrijheid die ik iedere dag ervoer hebben ervoor gezorgd dat ik weet wat mij gelukkig maakt in het leven. Ik ben nu bezig met locatieonafhankelijk ondernemen, zodat ik weg kan wanneer ik dat wil. Dat betekent dat ik kan reizen wanneer het mij uitkomt en nog belangrijker, op dagelijkse basis vrijheid kan ervaren en geld kan verdienen met iets wat ik leuk vind om te doen.

Heb jij veel gereisd in je leven en hoe heeft dat jou veranderd?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *