Met de camper parkeren op Brouwersdam, een handige parkeertip!

Met de camper parkeren op de Brouwersdam kan nogal eens lastig zijn. Als er ook maar een beetje zon schijnt is het er bommetje vol. En iedereen wil zo dicht mogelijk bij het water staan, dus het is er echt vechten om een mooi plekje. Waar parkeer je dan wel? En wat kun je er nog meer doen? Ik vertel het je!

Brouwersdam

De Brouwersdam is het zevende bouwwerk van de Deltawerken en is dus eigenlijk niks meer dan één lange straat. Een straat in Zeeland. Die Renesse met Ouddorp verbind en waar je praktisch op het strand kan parkeren. Rijdend vanaf Renesse heb je aan de linkerkant meerdere stukken strand, afgewisseld met hekken en bestrating. De N57 loopt direct over de Brouwersdam, dus je kunt er gemakkelijk komen met de camper en er een hele dag vertoeven in de zilte lucht.

Parkeren met de camper

Parkeren aan de Brouwersdam met de camper is niet altijd een makkelijke opgave. Toch is er altijd nog wel een plekje te bemachtigen. Wat dan wel weer makkelijk is is dat sinds 2019 je er overal gratis kunt parkeren. Parkeren kun je op de dam aan de Noordzee-zijde of bij de parkeergelegenheid aan het Grevelingenmeer ter hoogte van Zeil- en surfcentrum Brouwersdam.

Hoe vroeger, hoe beter

Voor parkeren met de camper op de Brouwersdam geldt: hoe vroeger, hoe beter. De unieke plekjes zijn de gaten in de duinen die toegang geven tot het strand. Natuurlijk zet je je camper niet recht voor dat gat, maar parkeer je hem schuin, zodat je niemand in de weg staat en toch uitzicht hebt op het strand. Want eerlijk is eerlijk, iedereen wil uitzicht op het water vanuit de camper én met de voetjes in het zand. Helaas zijn deze plekjes vaak na 10 uur al bezet, maar er is een alternatief. Direct na het verlaten van het vaste land bij Renesse tref je het eerste strandje aan de linkerkant. Net als je er voorbij bent tref je een groot verhard gedeelte. Dit is de beste plek! Hier zit je 10 stappen verwijderd van zand tussen je tenen en staat je camper toch waterpas op het verharde gedeelte. Tevens kijk je hier direct uit op zee en kun je er zelfs zeehondjes spotten.

parkeren-camper-brouwersdam
Het beste plekje
camper-corona-veluwe

Overnachten op de Brouwersdam

Overnachten op de Brouwersdam klinkt gewoon te goed om waar te zijn. Dat is dan ook het geval. Wel zijn er in de omgeving tientallen campings en camperplekken te vinden die het hele jaar door geopend zijn en op steenworpafstand liggen van de zee. Camperplaats Brouwersdam is een van de bekendste, zij checken tegenwoordig ‘receptieloos’ in en het is vanaf hier nog geen 5 minuten lopen naar het een van de mooiste stranden van Nederland. In het hoogseizoen (juli t/m augustus) betaal je er €30,- voor een overnachting. In het laagseizoen maar (september t/m maart) €21,-.

>> Check hier waar je wel gratis kunt overnachten in Nederland

Zeehondjes spotten

Het ziet er soms een beetje gek uit, mensen die door het hekwerk heen bij de sluis staan te gluren. Ik wist dan ook niet wat me overkwam de eerste keer dat ik het zag. Maar je kan op Brouwersdam dus zeehondjes spotten. De sluis laat met grote snelheid water door waardoor de kleine visjes geen kant op kunnen. Zwemmend buffet voor de zeehondjes dus. En met een beetje geduld zie je er zo een aantal even het hun kopje boven water komen.

Wat is jouw favoriete plekje om met de camper te parkeren op de Brouwersdam?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *