Met de camper naar de Veluwe tijdens corona

Als campingfanaat ben je natuurlijk gek op de natuur. En sinds we in de huidige tijd eigenlijk nergens meer heen kunnen is er geen betere plek dan Nederland. Een meer dan dikke aanrader is dan ook om eens met de camper binnen Nederland te blijven en je geluk binnen de grens te zoeken. Ik ging met de camper naar de Veluwe tijdens corona.

Veluwe

De Veluwe is een prachtig bosrijk gebied in Gelderland, grofweg het hele gebied tussen Arnhem en Apeldoorn behoort tot de Veluwe. Je vindt er 2 nationale parken: Veluwezoom en De Hoge Veluwe, maar het gehele gebied is prachtig om met de camper te bezoeken. Ik was er voor corona nog nooit geweest en is naar mijn mening een van de mooiste plekken van Nederland! Vooral van begin augustus tot en met half oktober staat de hei in bloei en kleurt deze prachtig paars van kleur. Dit is dan ook het drukste seizoen. En in september begint de hertenbronst, dan gaan de herten op zoek naar liefde. Ieder seizoen heeft dus zijn charme.

camper-corona-veluwe
Ik bewerk al mijn foto’s met 1 klik op de knop dankzij mijn Presets

De Veluwe tijdens corona

Het is sinds corona erg druk in het hele land, omdat we reizen naar het buitenland helaas nog niet mogen. Deze drukte is dan ook terug te zien in de Veluwe. Gelukkig is de Veluwe zo groot dat je het amper merkt, met een oppervlakte van 1000 km² is er plek voor iedereen. Wat dat betreft niks om je druk om te maken dus.

Entree met de camper

Entree met de camper tot de Veluwe is mogelijk en tickets koop je gemakkelijk online. Op dit moment zijn de entrees Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen open voor bezoekers. Het park is iedere dag open van 08:00 tot 21:00 uur en voor een bezoek betaal je €11,10 per persoon. Kinderen van 6 tot 12 jaar betalen €5,55. Daarnaast betaal je met de camper €7,85 voor toegang tot het gehele park De Hoge Veluwe. Maar een nog beter is om te overnachten op een van de dichtstbijzijnde camperplaatsen of campings en De Hoge Veluwe met de fiets te bezoeken.

camper-corona-veluwe
fbt

Kamperen op de Veluwe

Natuurcamping de Hoge Veluwe

Kamperen op de Veluwe tijdens corona is een echte aanrader, want bij de meeste campings ben je binnen 3 stappen verwijderd van de prachtige natuur. De website van de Hoge Veluwe raadt natuurcamping de Hoge Veluwe aan. Deze vind je vlak bij Ingang Hoenderloo en bevind zich dus op het park. Deze natuurcamping bestaat uit een tentenveld en drie velden voor caravans en campers. De camping is jaarlijks geopend van begin april tot eind oktober. Je betaalt er 9 euro per persoon voor een overnachting, exclusief de kosten van het nationale park.

Camperplaats Veluwe Noord

Een camperplaats en dus geen camping voor jouw corona bezoek aan de Veluwe met de camper. Camperplaats Veluwe Noord heeft ontzettend goede reviews en terecht. De mensen zijn er vriendelijk, de plekken erg ruim en de omgeving natuurlijk fantastisch mooi! Mocht je het niet aan durven om in het restaurant te gaan eten, dan bezorgen ze ook ‘campermaaltijden’ aan huis (of camper). Bij deze camperplek betaal je €15,- van maart t/m april, €18,- van mei t/m augustus en wederom €15,- van september t/m oktober.

Met de fiets over de Veluwe

Met goed weer is het zeker aan te raden om de camper in te ruilen voor een fiets en zelfs te voet is een goed idee. Ieder vervoersmiddel laat jou de Veluwe anders beleven. Er zijn meerder parkeergelegenheden in het park waar je kunt wisselen van vervoersmiddel. Zo parkeerde wij de camper in de buurt van het Kröller-Müller museum. Hier fietsten wij vervolgens door op een setje gratis, witte fietsen. Maar je vind de fietsen ook bij bijvoorbeeld ingang Hoenderloo, waarna je dan helemaal naar Schaarsbergen fietsen. Ideaal als je op natuurcamping de Hoge Veluwe verblijft. Let wel op, er zit geen verlichting op de fiets. Na zonsondergang nog rond het park gaan fietsen is dus niet ideaal.

camper corona veluwe2
camper-corona-veluwe

Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum staat natuurlijk bekend om zijn uitgebreide tentoonstelling van schilderijen. Met in het bijzonder Vincent van Gogh. Helaas is het Kröller-Müller Museum op dit moment nog gesloten. De beeldentuin is sinds 19 mei wel weer geopend voor bezoekers. Openingstijden beeldentuin: ma van 11.00 – 17.00 uur, di t/m zo van 10.00 – 17.00 uur. Je koopt voor een bezoek op de website een ticket met een vooraf gereserveerd tijdvak. Een ticket kost €5,50 per persoon.

Ben jij tijdens corona met de camper al naar de Veluwe geweest?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *