6x dit zijn de beste restaurants van Oost-Sicilië

Afgelopen juli was ik in het prachtige Sicilië voor een rondreis langs de Oostelijke kustlijn. Ik bezocht 7 grote steden waaronder Taormina, Siracusa en Agrigento. En ging op zoek naar de beste restaurants van Oost-Sicilië voor pizza, pasta, vis, grill, cannoli en meer lekkers uit de echte Siciliaanse keuken. En dat allemaal op nog geen 3 uur vliegen vanaf Amsterdam. Ik ben inmiddels fan van dit eiland en heb daarom voor jou de 6 beste restaurant van Oost-Sicilië op een rij gezet.

De beste restaurants van Oost-Sicilië

Dat Italië bekend staat om zijn pasta’s en pizza’s wisten we natuurlijk al lang. Maar wist je dat Sicilië bekend staat om zijn gebruik van pistache? Sicilië is dan ook de beste bestemming als het gaat om de minder traditionele Italiaanse keuken. Met smaken als amandel, limoen, aardbei en koffie. Ik heb de beste restaurant van Oost-Sicilië voor je op een rij gezet.

La Napoletana – Taormina

La Napoletana is een pizzeria net naast de toeristische boulevard van Taormina. Wij vonden deze op basis van de match die Google Maps geeft bij het zoeken naar een restaurant. Een typisch Italiaanse pizzeriaatje op de ongelijke steentjes in een achteraf straatje. Je vind er veel locals en het is er over het algemeen druk. Echt lang tafelen is hier niet per se de insteek, maar dat doet niet af aan de kwaliteit van de pizza’s. Een echte aanrader.

Sciabbè – Enna

Enna is een binnenlandse plaats die je misschien niet passeert tijdens je rondreis en toch is het een goed idee om er langs te gaan. Mijn ervaring is dat je op de minder toeristische plekken vaak beter eet, zoals de locals dat doen. In Enna heb ik dan ook zo goed gegeten dat ik eigenlijk met geen enkele andere plek kan vergelijken. Restaurant Sciabbè ziet er vanaf de buitenkant niet veelbelovend uit, maar heeft binnen een terras met een prachtig uitzicht en meest heerlijke gnocchi met blauwe kaas en andere, echte verse pasta’s.

O’Scinà – Siracusa

Wie weet er nu beter waar je moet eten dan je lokale Airbnb host? Op zijn aanraden kwamen we uit bij O’Scinà, waar onze host regelmatig te vinden was met zijn familie. Waar we kozen voor de verse tagliatelle met mosselen en een typische Siciliaanse pasta alla Norma met aubergine en ricotta. Tijdens het toetje werden we ook nog eens verrast door een serenade van straatmuzikanten.

Het eten in Oost-Sicilië wordt vaak bereid met pistache. Pistache groeit dan ook rijkelijk aan struiken op dit eiland. Een pizza met pistache en ham of een typische Siciliaanse cannoli mag je dan ook niet overslaan! En vooral dat laatste is op iedere hoek van de straat te vinden. Oorspronkelijk met alleen ricotta, maar ook lekker met citroen, amandel of pistache.

Vicarìa – Noto

Noto is een bijzondere plek en staat dan ook op Werelderfgoedlijst van Unesco. Gegarandeerd een succes op het gebied van bezienswaardigheden, maar ook erg druk. In juli vooral met Italiaanse toeristen, reserveren bij een restaurant in Noto wordt dus aangeraden. Bij Vicarìa zit je langs een rustige straat aan een klein tafeltje met overheerlijke pizza’s in het centrum van Noto. Hier at ik de befaamde Siciliaanse pizza met ham en pistache, een echte aanrader.

Lievita Cucina Terra Mare – Cefalù

Lievita Cucina Terra Mare is wat het woord al doet vermoeden misschien, een visrestaurant. Ook hier zat het vol met Italiaanse toeristen die een hapje wilde eten. Je vind er op de kaart veel gerechten uit de zee, van de grill, maar ook gewoon pizza’s en pasta’s. Een dikke aanrader is de gefrituurde ansjovis.

Bastione & Costanza – Cefalù

Bastione & Constanza is het meest unieke restaurant van dit lijstje met beste restaurant van Oost-Sicilië. Het staat voornamelijk bekend van zijn prachtige uitzicht over zee vanaf het terras. Om hier te dineren is het verstandig om te reserveren. Maar ook zonder dit plekje is het eten bij Bastione & Constanza in Cefalù echt de moeite waard. Alle ingrediënten zijn van lokale boeren en er is ontzettend veel keuze voor vegetariërs, vegans en mensen met een allergie.

beste restaurant Oost-Sicilië
Bastione & Costanza – Cefalù

Hoe vind jij het beste restaurant op reis? Laat het het weten in de reacties of op onze Facebookpagina. Als je zelf nog tips hebt voor dit lijstje van beste restaurant van Oost-Sicilië zijn deze meer dan welkom.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *