4x de beste tips voor een onvergetelijke camperreis West Canada

Onze camperreis West Canada is één van de indrukwekkendste reizen die ik ooit gemaakt heb. De natuur is er zo ontzettend mooi en er zijn maar weinig plekken op de wereld waar je zo prachtig kunt kamperen.  Wil jij net als wij ook een onvergetelijk avontuur in het westen van Canada beleven? Dan ga je deze vijf tips zeker interessant vinden. 

1. Leg niet de hele route van te voren vast

Alhoewel iedereen globaal ongeveer dezelfde route door West Canada aflegt, is het niet verstandig om je hele route van te voren uit te stippelen. Ik hou van vrijheid op reis. Als ik het ergens naar mijn zin heb, wil ik graag de mogelijkheid hebben om ergens een nachtje langer te kunnen blijven. 

Valt een bestemming of het weer tegen? Dan reis ik liever eerder verder. Ook tijdens een camperreis West Canada raad ik je aan om flexibiliteit in te bouwen. Ook onderweg kun je namelijk voor verrassingen komen te staan. 

Zo hadden we op Vancouver Island te maken met een tijdelijke wegafsluiting, waardoor we niet als gepland konden doorreizen naar Tofino. De volgende dag was de weg weer open en kon het wel. 

Bij Lake Louise kwam de regen met bakken uit de lucht en hingen de wolken tot diep in het dal. De verwachting was dat deze omstandigheden een dag of drie zouden aanhouden. Dus besloten we hier juist om eerder te vertrekken. 

camperreis west canada
camperreis west canada 3

2. Verblijf op campings van BC Parks

De campings in Canada zijn echt van wereldklasse. Maar een echte aanrader zijn de campgrounds van BC Parks. Veel provinciale parken in British Columbia zijn uitgerust met één of meerdere campings. Hier waan je je een wildkampeerder. Je staat midden in het bos, hebt een plek van minstens 100m2 en de minimale voorzieningen zijn netjes. 

Het niveau van de voorzieningen varieert per camping. De ene camping heeft luxe toiletgebouwen, met warme douches. Op andere plekken heb je alleen houten buiten wc’s. Maar als het goed is, is je camper van alle gemakken voorzien, dus kun je je prima redden. Ook zonder elektriciteit. 

Voor het ultieme kampeergevoel zijn alle campingplaatsen uitgerust met een picknickbank en kampvuurplek. 

Ook de kosten vallen heel erg mee. Een nachtje midden in de natuur kost bij BC Parks tussen de 20 en 40 CAD oftewel tussen de 14 en 28 Euro. 

camperreis west canada 2
camperreis west canada 4
camperreis west canada 5

3. Neem de tijd om al het natuurgeweld in je op te nemen

De meeste mensen trekken drie weken uit voor een camperreis West Canada. Ik was blij dat we een weekje langer hadden. En zelfs aan vier weken hadden we eigenlijk nog niet genoeg tijd om alle natuurpracht te ontdekken. 

Ga je drie weken naar West Canada beperk je dan tot het vaste land van British Columbia en Alberta en sla Vancouver Island over. Begrijp me niet verkeerd. Vancouver Island is zeker de moeite waard. Ik had Victoria, Tofino en Goldstream echt niet willen missen. Echter een bezoek aan Vancouver Island kost ook relatief veel tijd.

Het mooiste vond ik de meren, bergen en wildlife in de nationale parken Banff en Jasper. Deze parken zijn erg groot, dus probeer hier dan ook zeker een dag of vijf voor uit te trekken.  

4. Begin op tijd met sparen

Een camperreis West Canada is zeker niet goedkoop. Sterker nog het is de allerduurste reis die ik ooit gemaakt heb. Het huren van een camper is natuurlijk prijzig, maar ook het dagelijks leven in Canada is niet goedkoop. Je kunt het vergelijken met de prijzen in Scandinavië. 

Maar de reis was mij het geld meer dan waard. Ik heb echt genoten van de adembenemende natuur. En het reizen met de camper is een beleving op zich. Dus begin gewoon met sparen en ga ervoor! 


Dit artikel is geschreven door Cindy van Backpackfever. Op haar blog vind je nog veel meer tips voor jouw camperreis door Noord Amerika

Over Cindy

Als gepassioneerd reiziger en wereldverwonderaar heeft Cindy al veel mooie plekken op deze wereld mogen ontdekken en droomt ze nog over minstens even zoveel bestemmingen. 

Breng haar naar een onbekende plek en ze is in haar element. Al haar zintuigen gaan direct aan de slag. Wat ruikt er hier zo lekker? Wat staat er op dat bord? Waar gaan al deze mensen heen? Wat wil ik hier doen? Oftewel haar Backpackfever slaat toe en ze wil het liefst alles tegelijk zien, doen en ervaren. Op Backpackfever.nl deelt zij haar reisverhalen met andere avontuurlijke reizigers. 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *