5x wat te doen voor een onvergetelijke tijd in Berlijn

Tijdens mijn wereldreis van 3 jaar heb ik 3 maanden in Berlijn mogen wonen. Ik sliep bij een vriend op de bank en heb in die tijd zoveel meer gezien dan de normale toeristische spots dat ik die graag met je deel. Hier alle tips voor een vakantie in de hoofdstad van Duitsland!

1. Tropical Islands

Misschien speel ik met deze een klein beetje vals, maar ik vind dat Tropical Islands erbij hoort! Het is Europa’s grootste zwemparadijs 60 km buiten Berlijn, gebouwd in een oude hangar en 365 dagen per jaar geopend. Een locatie waar ik het nog regelmatig met vrienden over heb als we over unieke bestemmingen praten, want ik had nog nooit zoiets gezien! De oppervlakte van deze hangar is 100.000 m2!!! Ze hebben er te gekke glijbanen en bubbelbaden, een strand, een camping, regenwoud en er zweeft zelfs een heteluchtballon door de lucht. Voor zowel jong als oud is dit iets wat je ooit moet hebben gezien, helemaal omdat je al een kaartje hebt vanaf 33 euro.

grootste subtropisch zwemparadijs berlijn
Tropical Island

2. Game Science Center

Voor een tientje minder kun je het ‘Computerspielemuseum‘ bezoeken, wat wel in het centrum van Berlijn ligt. Totaal iets anders dan Tropical Island uiteraard, maar voor de echte gamefanaat een ander soort speelparadijs. Interactieve spelcomputers van de 70’s tot aan nu zijn niet alleen uitgestald, maar ook te gebruiken. Voor een ouderwets potje Pacman of voor het uitproberen van Virtual Reality ben je hier aan het juiste adres.

12309884 839810282784901 1644176847999904642 o
Computerspielemuseum

3. Parken

Als je aan Berlijn denkt denk je misschien aan een industriële, ruwe stad met veel graffiti. Zeker waar, maar Berlijn staat ook bekend om de vele parken en de prachtige natuur middenin de stad. In vergelijking met andere steden wonen er zelfs vrij weinig mensen per m2, deels omdat er juist zoveel parken zijn. Zo liep ik iedere week een ander park in om even de drukte te ontsnappen en Mindful te genieten. Mijn persoonlijke favoriet; Tiergarten! Omdat het buiten een schitterend park is ook een biergarten heeft.

>> Lees hier meer over Mindful genieten

4. Streetfood

We zijn allemaal dol op streetfood, omdat het een stukje ongefilterde cultuur weergeeft van het land of de stad waar je bent. Zo kun je iedere donderdag van 7 tot 10 uur in de Markthalle IX genieten van allerlei kleine hapjes bij verschillende kramen of juist een groot bord vol van 1 kraam. Van Italiaans, tot Peruaans en van Nigeriaans tot Taiwanees, van vis tot vlees is er voor ieder wat wils. Met een grote pul bier (valt het op dat ik een bierliefhebber ben?) en een apfelstrudel als toetje.

Markthalle IX

5. Club Tresor

Ik zal toegeven dat ik veel ben uitgegaan in Berlijn, omdat ik nu eenmaal houd van een dansje én een drankje. In 3 maanden tijd heb ik zeker 25 discotheken van de binnenkant gezien, waarvan er een paar waren waar ik vaker kwam; Club Matrix, Berghaim en absolute favoriet Tresor. Nu ben ik geen techno liefhebber, maar met een club als Tresor snap je wel waarom techno echt een ding is in Berlijn. De dj’s draaien achter tralies, het is er steenkoud, er hangt een soort mist en met zo’n statische onweerbal in het midden van de zaal heb je de perfecte vibe voor een heerlijk, obscure, underground party. En omdat de clubs in Berlijn meestal niet sluiten tot een uurtje of 7 ’s ochtends kun je praktisch ieder weekend een clubtocht hebben.

doen in berlijn
Club Tresor

Wanneer was jij voor het laatst in Berlijn?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 gedachten over “5x wat te doen voor een onvergetelijke tijd in Berlijn”