4 tips om te beginnen met vanlife

Ondanks dat het al jaren geleden is krijg ik nog steeds vaak de vraag hoe ik begon met vanlife. En om heel eerlijk te zijn is er denk ik geen handleiding over hoe je ermee moet beginnen, behalve dan het gewoon te doen. Hier mijn 4 tips om te beginnen met vanlife.

Mindset

Ik ben van mening dat voor een verandering in je leven de juiste mindset nodig is. Maar als jij al hebt besloten dat je in een camper wil gaan wonen dan is mindset geen actiepunt meer voor je.

Research

Ik riep al zeker 10 jaar dat ik in een camper wilde wonen, dus mijn mindset was er zeker. Ik had ook zeker 100 keer Marktplaats geopend in de afgelopen jaren om te kijken welke campers leuk en goed waren en wat ze ongeveer zouden kosten. Ook kan het verstandig zijn om te kijken of je een bus wilt aanschaffen in een ander land, zo deed ik dat in Portugal.

>> Lees hier hoe je een camper koopt in Portugal

vanlife beginnen
Wonen op het strand

Onderzoek je behoeften

Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat je net als ik fulltime in een camper wilt gaan wonen, maar misschien wat weekenden of weekjes per jaar weg wilt. Misschien wil je je camper zelf bouwen, laten bouwen of koop je er een kant-en klaar. Daarnaast is het belangrijk om uit te zoeken wat je nodig gaat hebben. Ga je werken vanuit je camper? Heb je misschien behoefte aan een douche en los toilet? Of ga je, net zoals ik back to basic? Voor iedere behoefte is er een camper!

Weet waarom

Een tip die ik niet graag uitlicht, omdat ik zelf op een bepaald punt hier aan voorbij ben gegaan. Ik was niet meer gelukkig in de camper, maar bleef er toch in wonen, omdat ik mijn droom werkelijkheid wilde maken. Erg belangrijk is om oprecht te kunnen zijn tegenover jezelf waarom je graag dit avontuurlijke leven aan gaat. Er is hier geen goed of slecht antwoord, maar besef je wel dat je behoeftes kunnen veranderen, ook tijdens je tijd ‘on the road’. Wees dus eerlijk tegen over jezelf wanneer je wilt beginnen met vanlife, maar ook tijdens het avontuur.

Maak een plan

Als je al deze punten duidelijk hebt voor jezelf is het een goed idee om een plan te maken. Wanneer wil je weg? Welke camper wil je kopen? En omdat je waarschijnlijk zult moeten sparen voor deze grote uitgave, ook een spaardoel. En niet onbelangrijk, hou je ook aan dit plan!

Wat zijn jouw vragen omtrent vanlife?


Deze blog bevat affiliate links

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *