7 voordelen van het werken bij een co-working –

Als digital nomad kun je natuurlijk overal werken, maar dat betekent soms ook dat je veel thuis zit of werkt vanuit koffietentjes. Voor de een werkt dit heel fijn, voor mij niet. Daarom werk ik sinds een paar werken vanuit een co-working space en dit bevalt me enorm goed. Nieuwsgierig wat ik dan juist zo fijn vindt? Kijk snel verder!

Netwerk

Vooral als je thuis zit heb je natuurlijk weinig tot geen aanspraak. In koffietentjes of de bibliotheek is er ook weinig ruimte om nieuwe contacten te maken. Een co-working is daar juist ideaal voor! Het voelt als werken op een kantoor, maar dan met wekelijks wisselende collega’s en enorm veel kansen om je netwerk uit te breiden. Voor de prater die ik ben was het dan ook geen uitdaging om iedereen persoonlijk te begroeten en te kijken wat we van elkaar kunnen leren.

Interactie

In de tijd dat ik nog veel vanuit huis werkte kwam het soms voor dat ik om 2 uur ’s middags nog geen enkel woord had uitgesproken. Al snel had ik door dat niet me niet gelukkig maakte en dus ging ik op zoek naar interactie. Er werkt ook altijd wel iemand bij je in de buurt die net wat meer verstand heeft van een bepaald onderwerp.

Gezellig

Gezelligheid was ook een van de vereiste die ik had toen ik begon aan mijn zoektocht naar de perfecte co-working. Bij mijn huidige werkplek is er iedere dag de mogelijkheid om mee te lunchen, is er eens in de maand of vrijdagochtend een netwerkbijeenkomst en op donderdag een inloopmiddag. En net zoals een ‘normaal’ kantoor hebben we zelfs kerstborrels en vrijdagmiddag pingpongsessies. Gezelliger gaat het niet worden, toch?

flexwerken tilburg

Productiviteit

‘Allemaal leuk en aardig, maar wordt er ook hard gewerkt?’ is de vraag die mijn vader me laatst stelde. ‘Uiteraard, papa!’ is wat ik zei. Mijn productiviteit ligt vele malen hoger dan thuis. Daar is het nog wel eens aantrekkelijk om even snel boodschappen te gaan doen, de vaatwasser uit te ruimen of zelfs een aflevering aan te zetten van mijn favoriete Netflix serie. Op mijn flexwerkplek is hier geen sprake van, niet alleen omdat ik vaak lekker in een flow werk. Maar natuurlijk ook omdat ik betaal voor mijn werkplek en er graag het meeste uithaal.

Structuur

Als je regelmatig in je pyjama vanaf de bank werkt kan het nog wel eens voorkomen dat dagen in elkaar overlopen en dan is structuur ver te zoeken. Terwijl structuur kan zorgen voor meer voldoening, productiviteit en een betere werk/privé balans. Voorheen maakte het me niet zoveel uit, maar ik heb tegenwoordig zelfs aparte dagen voor mijn klanten, blogs en vlogs.

Kosten

Voornamelijk ten opzichten van het werk in de bibliotheek of een lokaal koffietentje heeft het veel financiële voordelen. Voor 3 koppen koffie op een dag en een lekkere lunch ben je al snel 10-15 euro kwijt per dag, dat kan dus oplopen tot 300 euro per maand. 175 euro voor een co-working is altijd nog meer dan thuis werken, maar zeker minder dan werken vanuit een koffietentje.

Nieuwe klanten

Als je goed bent in netwerken en duidelijk kunt vertellen wat je doet kan het zelfs zo zijn dat je er een klant uithaalt. Dit overkwam mij wel en na slechts 5 dagen al! Mensen zijn vaak toch vaak geneigd om een freelancer in te huren vanuit hun eigen netwerk en dat is dan ook precies wat er bij mij gebeurde. Hoe kleiner de stap van opdrachtgever naar freelancer, hoe beter.

Werken vanuit een co-working heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Werk jij al vanuit een co-working?

>