6x wat te doen in de Ardennen (+vlog)

Ik begon en eindigde mijn wereldreis met een baan op een camping. Zo ben ik campingbeheerder geweest in o.a. Italië, Frankrijk en België, gewoon omdat ik dol ben op kamperen.

ardennen

Ondanks dat het dus even geleden was besloten we, wederom spontaan, om gewoon de spullen te pakken en de auto vol te laden voor een weekendje Ardennen in de tent. Hierbij mijn 7 favoriete activiteiten in de Ardennen.

1. Kamperen

De Belgische Ardennen staan natuurlijk bekend om zijn prachtige natuur, ik kan me dus niet anders voorstellen dan dat je hier moet kamperen. Het uitzicht bij het openen van de tent doet me zo denken aan de tijd dat ik in de camper woonde.

2. Kanoën op de Semois

Vanwege dezelfde reden dat je moet gaan kamperen is ook kanoën een must! Dit is net zo leuk in je eentje als met een hele groep. Of je nu een wedstrijd houdt of je gewoon laat meevaren door de stroming, het is heerlijk om een middag lekker actief bezig te zijn in de natuur.

ardennen

3. Kasteel van Bouillon

Zoals je van ons gewend bent hebben we meestal geen plan. Dit weekend besloten we ook pas in de auto in welke richting we zouden gaan rijden. Zoals in de vlog te zien is viel Durbuy enigszins tegen, maar beviel Bouillon des te meer. Misschien ook toeristisch, maar ruimte genoeg voor iedereen! Je kunt je in het kasteel van Bouillon een hele middag vermaken met geschiedenis uit de tijd van de Middeleeuwen.

4. Hiken

De Belgische Ardennen zijn dé plek bij uitstek om een intensieve wandeling te maken. Bij de lokale VVV’s zijn er diverse routes te krijgen ingedeeld op niveau. Zo kozen wij voor een hike van 6,5 kilometer rond Bouillon. Enigszins uitdagend, maar met de meest adembenemende uitzichten zeker de moeite waard!

5. Orval

De enige reden voor ons om zuidelijker te rijden richting de Franse grens. Nu vinden wij bierbrouwerijen altijd een feest, maar zo ‘impressive’ als deze hebben we er beiden maar 1 gezien. De huidige abdij is pas sinds 1948 in gebruik, maar de overgebleven resten van de abdij die werd vernield tijdens de Franse revolutie staan ook nog overeind. Helaas schenkt de abdij het bier zelf niet, maar vind je genoeg kroegen in de omgeving die dat wel doen!

ardennen

6. Eten in Rochehaut

Mocht je, net als ons, richting Bouillon rijden dan is eten met uitzicht op Frahan echt fantastisch! Het dorpje Frahan ligt in een meander van de Semois en telt 74 inwoners. Frahan mag zich als geklasseerd bloemendorp een “dorp van de rozen” noemen. Restaurant Point de vue biedt niet alleen heerlijke hamburgers, maar ook nog eens een fenomenaal uitzicht.

De vlog van ons weekendje Ardennen

Kampeer jij ook het liefste, of geef je de voorkeur aan een hotel?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *