5x wat te doen in Zeeland (+vlog)

Hou je van uitwaaien en ben je op zoek naar een minder toeristische stranddag dan Scheveningen? Zeeland biedt pittoreske dorpjes, grote zandstranden, een boel historie en je bent zo de grens over voor een ‘buil’ friet. In juni was ik er een lang weekend, hierbij mijn top 5!

zeeland

Cadzand-bad

Cadzand zelf bestaat eigenlijk uit 2 individuele dorpen, Cadzand en Cadzand-bad. Logisch vind je het strand in Cadzand-bad. Het strand van Cadzand kenmerk zich vanwege de unieke zonsondergangen. Iedere avond kleurt de licht vuurrood en kun je hier genieten van de mooiste uitzichten. En zoals op ieder ander strand kun je er prachtige wandelingen maken, zwemmen, zonnen of bij De Piraat een drankje doen.

Sluis

Wat verder richting het binnenland, op ongeveer 10 minuten rijden van Cadzand vind je Sluis. Sluis is een vestingstad, dat betekent dat Sluis belangrijke locaties beschermde, zoals de grens. In het historische centrum van de stad kom je het oude raadhuis tegen, hier kun je een museum bezoeken met historie van de regio. Zonder dat we het doorreden reden we langs de eerste stenen windmolen van Sluis, De Brak. Dit is 1 van de nog maar 2 overgebleven windmolens. Sluis is dus dé plek voor historie over de regio en vergeet ook niet Aardenburg op je weg.

zeeland

Breskens

Vanuit Breskens vertrekt de veerpont richting Vlissingen, hier kun je direct op de trein stappen. Als Brabander was het zien oversteken van de veerpont al erg interessant, omdat je deze de volledige tocht af kunt zien leggen. De dijken bij Breskens liggen erg hoog wat een mooi uitzicht geeft in de richting van Middelburg. Tevens een mooie plek om met de camper een paar nachtjes door te brengen lijkt me, pas wel op dat je niet wegwaait!

>> Vergeet ook deze bezienswaardigheden in Zeeland niet

Knokke

Voor een ‘buil’ friet zijn we de grens overgestoken. Knokke is een van de grootste badplaatsen van België. Aan het straatbeeld in deze grote stad is te zien dat het leven er vrij chic wordt geleefd, van designerkleding tot de duurste Porsche’s. Gelukkig is een broodje met een drankje op het strand nog prima betaalbaar en kun je je ogen uitkijken terwijl je geniet van je vette hap.

Aardenburg

Mijn bezoek aan een regio is niet compleet zonder een stukje historie. Bezoek je Sluis? Sla dan ook Aardenburg niet over. Deze stad met schilderachtig karakter werd al bewoond sinds voor Christus. De oude stadsmuren zijn nog te bewandelen en je kan zelfs met de auto door de Westpoort heen rijden.

Vergeet je ook niet mijn vlog te bekijken?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *