De mooiste stranden van Oost-Europa | Top 7 vakantiespots

De mooiste stranden van Oost-Europa | Lisa & Erik van Reisstel.nl gingen op zoek naar de mooiste stranden van Oost-Europa die zij tijdens hun rondreis door Europa hebben gezien. Want dat er schitterende stranden zijn in Zuid-Spanje en Portugal weten we inmiddels wel, maar hoe zit het met de mooiste stranden in Oost-Europa?

Kroatië

We trappen dit gastblog af met het Pasjaca zandstrand in het uiterste zuiden van Kroatië. Ja, je hebt het goed gelezen, een zandstrand. Een unicum tussen alle kiezelstranden in Kroatië! Dit strand is meermaals verkozen tot mooiste strand van Europa en wij snappen wel waarom. Helderblauw water, een spannend wandelpad door de rotsen naar het paradijselijke strand dat je zult vinden onderaan een spectaculair klif.

In het hoogseizoen kan het op dit kleine strand erg druk zijn, maar begin mei hadden wij een van de mooiste stranden van Oost-Europa helemaal voor onszelf.

Je vindt het mooiste strand van Kroatië hier.

mooiste stranden van oost europa

Montenegro

Denk je aan Montenegro, dan denk je wellicht niet direct aan strand, maar niks is minder waar. Met Kotor, Tivat en Budva heeft Montenegro verschillende ‘badplaatsen’ en is het zomers worstelen om een plekje. Er zijn vele mooie stranden te vinden, maar onze absolute nummer 1 als het gaat om de mooiste stranden in Oost Europa is toch wel het strand van Sveti Stefan.

Omdat Sveti Stefan dé toeristische hotspot is van Montenegro zou je denken dat het strand ook afgeladen vol is, meer nee. Omdat je hier betaald moet parkeren, zijn er naar verhouding maar weinig zonaanbidders te vinden die daadwerkelijk hun handdoekje uitgooien.

Je vindt het mooiste strand van Montenegro hier.

>> Lees ook: De mooiste stranden van Nederland | Top 10 + vakantietips

Albanië

Albanië is voor ons de grootste ‘onontdekte’ parel van Europa, zelfs na ‘Wie is de Mol’ en de finale van Feyenoord in Tirana. Waar je in het noorden de ruige natuur kunt vinden, zijn de mooiste stranden van Albanië in het zuiden te vinden. De populairste badplaats in Sarande, al zijn de stranden van Ksamil wat ons betreft toch echt mooier.

Het mooiste strand van Albanië luistert echter naar de naam Gjipe beach. Dit afgelegen strand is enkel bereikbaar met een 4×4 of een stevige wandeling. Daardoor minder druk, dan de stranden in het zuiden maar minstens net zo blauw en volledig omsloten door de bergen. Een absolute must visit in dit rijtje van mooiste stranden van Oost-Europa.

Je vindt het mooiste strand van Albanië hier.

mooiste stranden van oost-europa

Griekenland

Griekenland staat wereldwijd bekend om de mooie stranden en idyllische eilanden, dus de keuze voor het mooiste strand is eigenlijk een onmogelijke opgave. Dus we hebben het wat makkelijker voor onszelf gemaakt en hebben we het mooiste strand van het vaste land van Griekenland gekozen. Alsnog een moeilijke opgave, maar we zijn er uit.

De mooiste stranden vind je tussen Kardamyli en Stoupa op Peloponnesos. Hier zijn verschillende afgeschermde baaien te vinden met helderblauw water, kiezels, verscholen van de weg en het mooiste van alles… zelfs in het hoogseizoen zijn de stranden hier bijna verlaten.

Onze tip, ga vooral op onderzoek uit en kies je favoriete baai, want de ene is nog mooier dan de andere. Wil je toch dat wij kiezen? Dan gaan we voor Paralia Kalamitsiou.

Je vindt het mooiste strand van Griekenland hier.

Turkije

Turkije is zoveel meer dan all-inclusive resorts en mega toeristische en overvolle stranden. Wist jij bijvoorbeeld dat je in Turkije sommige van de mooiste stranden van Europa kunt vinden? En dus ook terecht hier tussen de mooiste stranden van Oost-Europa. Zo zijn wij helemaal fan van de prachtige stranden rondom de badplaatsen Cesme en Dalyan.

Zo heb je de kans om in Dalyan te zwemmen tussen de schildpadden en te liggen op hagelwitte stranden. Toch vind je ons favoriete strand niet in Dalyan, maar in Cesme. Hier vind je prachtige koraalriffen vlak voor de kust, is het water azuurblauw en wordt je omgeven door palmbomen. Wow.

Je vindt het mooiste strand van Turkije hier.

mooiste stranden van oost-europa
mooiste stranden van oost-europa

Roemenië

Roemenië, de thuisbasis van de grootste populatie beren in Europa, maar ook een steeds populairder wordende strandbestemming. Al is dat vooral bij de Roemeense jongeren, die zomers massaal naar de kust rondom Costinesti trekken. Verwacht geen strakblauwe zee zoals in Kroatië en Turkije, maar ook hier hebben we gelukkig wel een mooi strand gevonden.

Je vindt het mooiste strand van Roemenië hier.

mooiste stranden van oost-europa

Bulgarije

De stranden van Bulgarije zijn verrassend populair, zo heb je misschien al wel eens gehoord van Sunnybeach in hetzelfde rijtje met Remini, Chersonisos en natuurlijk, Terschelling 😉. Eerlijk is eerlijk, wij hadden geen verwachtingen van de stranden in Bulgarije, maar zijn toch blij verrast.

Net voorbij de grens met Roemenië heb je schitterende kliffen, met (moeilijk bereikbare) rotsstranden, waar je kunt genieten van helderblauw water. Daarnaast werden we getipt over deze voormalige camping midden in de prachtige Bulgaarse duinen, waardoor je direct toegang hebt tot een breed en rustig zandstrand.

Je vindt het mooiste strand van Bulgarije hier.

Wat is volgens jou het mooiste strand van Oost-Europa?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *