In 8 weken rust vinden met een cursus Mindfulness

Ongeacht je situatie kun je stress ondervinden in het dagelijks leven. Mindfulness is een bewezen, boeddhistische traditie en kan ruimte en vrede creëren wanneer het te druk is in je hoofd.

Een 8-weekse Mindfulness cursus

In 2014 merkte ik veel onrust in mijn leven en vond na wat Googlen de term ‘Mindfulness’. Na een korte introductie besloot ik deel te nemen aan de 8 weekse
Mindfulness Based Stress Reduction bij Laura Las Coaching in Tilburg. Tijdens het volgen van de de training was ik erg ongeduldig en had ik moeite om mijn geleerde theorie in de dagelijkse praktijk uit te voeren, ik was toen 25 jaar. Inmiddels ben ik 30 jaar en weet ik als geen ander dat Mindfulness een hulpmiddel kan zijn in dagelijkse obstakels waar ieder mens mee te maken kan krijgen.

cursus mindfulness

Bewustwording

Inmiddels is Mindfulness een vrij populaire term geworden, maar toch wil ik graag een kleine introductie geven. Mindfulness beoefen je door allerhande zittende en bewegende meditatie-oefeningen uit te voeren: zitmeditaties, loopmeditaties, ademfocus, yoga en de bodyscan. Dit werkt, uit mijn ervaring, het beste als je het dagelijks doet in sessies van 15 tot 45 minuten. In deze sessies beoefen je de bewustwording van de eigen fysieke ervaringen, gevoelens en gedachten. Zonder onmiddellijk over te gaan op automatische reacties wat uiteindelijk tot uiting kan hebben dat je bewuster gaat leven en anders om kunt gaan met deze stress, gedachten en emoties.

cursus mindfulness

Misverstanden

Ook wil ik graag meteen wat misverstanden over deze manier van rust vinden ontkrachten. Mindfulness is geen vage dagdromerij, een beoefenaar wordt juist door de aandacht te vestigen op zijn eigen lichaam, ademhaling, zintuigen, gedachten en emoties teruggebracht naar de realiteit. Mindfulness leert dat gevoelens een onvermijdelijk deel van het leven zijn, maar dat we de keuze hebben hoe we met deze gevoelens omgaan en niet vanuit een automatische reactie hoeven te handelen.

Hoe vaak mediteer jij en wat werkt het best voor jou?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 gedachten over “In 8 weken rust vinden met een cursus Mindfulness”