De ultieme cadeau gids voor een echte vanlifer

Ben je net als ik een last minute shopper? Dan is deze voor jou! Het kiezen van een cadeau voor een vanlifer is ontzettend lastig, omdat ze altijd onderweg zijn en vaak weinig opbergruimte hebben. Maar met deze cadeau gids is dat probleem opgelost, want hier vind je alleen maar handige, kleine cadeaus voor onderweg.

Groene boekje

Het groene boekje is een soort lidmaatschap van Natuurmonumenten en kost je jaarlijks € 15,95. Hiermee kun je terecht op ruim 20 campings in Nederland. Denk hierbij niet meteen aan je typische camping met een gezellig animatieteam en verse croissantjes iedere ochtend. Maar liever aan een iets primitievere camperplaats waar je vrij bent om een plekje uit te zoeken. In mijn blogpost over gratis overnachten met de camper lees je meer over het kamperen op Natuurkampeerterreinen.

Merino wol

Merino wol is de uitvinding voor vanlifers met koude voeten. Merino staat voor een soort schaap, het meest voorkomende schapenras zelfs. De wol die van deze schapen afkomstig is kriebelt niet en heeft zelfs een enigszins antibacteriële werking. De sokken zijn heerlijk om je mee warm te houden in de camper, maar ook fijn voor in je wandelsokken.

Hangmat

Hangmatten zijn gewoon chill. Ze creëren extra zit-en slaapruimte en ik heb vooral gemerkt dat ik met de laptop op schoot sneller geïnspireerd raak als ik in de natuur hang. Hangmatten zijn eigenlijk het ideale vanlife cadeau, omdat je ze altijd wel ergens op kan bergen in de camper en er jaren enorm veel plezier van kan hebben. Ik wil niet meer zonder in ieder geval!

cadeau-vanlife

Pantoffels

De pantoffels van Lowland Outdoor heb ik al eens vaker genoemd op mijn blog, omdat ze echt het ultieme vanlife cadeau zijn. Ze zijn warm en multifunctioneel. Met de Merino sokken kom je een heel eind in de camper, maar deze booties kun je ook even aantrekken om naar het toiletgebouw te lopen. Gevuld met 90% eenden dons heerlijk warm en zacht, zonder dat je gaat zweten.

Omnia oven

Een Omnia oven is een echte game changer voor vanlife. Het fungeert als oven, maar dan gewoon op je gasfornuis. Je kan hem gebruiken voor het maken van pizza, cake of heerlijke broodjes in de ochtend.

Babydoekjes

Het is misschien niet het leukste vanlife cadeau om te geven, maar babydoekjes zijn echte redders in nood. Praat met iedere camperbewoner en ze zullen beamen dat ze niet zonder babydoekjes kunnen. Als je op zoek bent naar een cadeau wat echt gebruikt gaat worden dan is dit je beste optie. Ik koop ze zelf van Naïef, omdat deze volledig biologisch afbreekbaar zijn en dus bij het groenafval kunnen. Vochtig toiletpapier is namelijk ontzettend slecht voor onze riolen en dus ook voor de afvoer waar de inhoud van je Porta Potti terecht komt.

Zandvrij tenttapijt

Voor de gene die graag voor de camper zitten in plaats van erin is dit tenttapijt de oplossing. Soms is het heerlijk om met je voetjes in het gras of zand te zitten, maar soms hou je het graag netjes. Een tenttapijt scheelt voornamelijk een heleboel zand in de camper en houdt de boel dus schoon. Tenttapijten zijn er in veel soort en maten, maar de Wit in Schijndel heeft een fijn en uitgebreid assortiment.

tenttapijt

Lichtsnoer op batterijen

Je kunt de camper heel gezellig maken met lampjes op solar of batterijen. De Hema verkoopt hele leuke lampjes op batterijen die in de avond gezellig sfeerlicht geven. Met een snoer van 5 meter kun je zo heel de camper langs, ze verkopen de lampjes in wit of gekleurd. Beiden hebben een mat effect en fleuren de boel direct op.

cadeau-vanlife

Deze blogpost bevat affiliate links

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “De ultieme cadeau gids voor een echte vanlifer”