Tokio in Sneltreinvaart: Dit is de Japanse hoofdstad in 72 uur –

Ja, je leest het goed. In 2018 was maar ik liefst 72 uur in de overweldigende stad Tokio. Van de 72 uur heb ik zeker 70 uur een jetlag gehad en misschien nog geen 15 uur geslapen. Een kort bezoek was het zeker te noemen, dus ik heb de overige uren zo actief mogelijk besteed. Lees hier wat ik deed in de 72 uur die ik in Tokio was en of het inderdaad de meest veelzijdige stad is van Japan.

Sens�-ji

Nog geen 4 uur nadat ik het vliegtuig uit stapte stond ik al aan de voet van de Sens�-ji tempel. Deze tempel is de meest bekende tempel van Tokio en dan ook de bezienswaardigheid die ik als eerste bezocht. Een echte must see tijdens je 72 uur in Tokio! Een bezoek aan de tempel brengt je namelijk nog veel meer, zoals de Asakusa shrine, een pagode en leuke winkeltjes met Japanse lekkernijen.

sensoji
sensoji tokio

Eten & drinken

Laat ik meteen eerlijk zijn, de voornaamste reden dat ik Japan bezocht was toch wel vanwege het fantastische eten. Onderweg kom je tientallen plekken tegen waar je van alles kunt eten en drinken. Probeer ook zeker de raar uitziende drankjes uit de automaten, de gefrituurde lekkernijen van de 7-eleven en sushi op de lopende band. Het eerste wat ik at was een veilig, gebakken broodje met kaas van de Vie de France in de buurt van het Kinshich� Station. Na een vlucht van 15 uur en meer dan 24 uur wakker te zijn had ik nog niet direct trek in onbekend eten.

Yoyogi Park

Yoyogi park behoort niet alleen tot mijn top favorieten van Tokio, maar van Japan in het algemeen. Erg bijzonder hoe dit bizar grote park (540.529,00 vierkante meter!) zich middenin de hoofdstad heeft genesteld. Yoyogi Park was vroeger een oefenterrein voor het leger en diende voornamelijk als slaapzaal voor het Amerikaanse leger. Pas na de Olympische Spelen werd het gebied in gebruik genomen als park. In mei 1991 werden er drie grote en kleine fonteinen aangelegd om het park nog meer karakter te geven. De immens grote bomen doen je voelen als je een dwerg bent. Een heerlijke plek om de dag mee te beginnen of af te sluiten.

>> Ook zo’n fan van parken? Hier vind je er nog meer!

yoyogi park
yoyogipark1

Akihabara

Akihabara is een bestemming op zich. Deze wijk in Tokio laat direct de veelzijdigheid van de stad zijn. De straten zijn gevuld met mensen in anime kostuum en worden verlicht door de felle neon reclame. Iedere kroeg en winkel is hier een hele beleving. Je zou in Akihabara alleen al een week kunnen spenderen en dan heb je nog niet alles gezien.

Karaoke

Misschien niet je standaard activiteit, maar daardoor des te leuker! Japanners zijn namelijk dol op karaoke en je vind ook in Akihabara hiervoor genoeg gelegenheid. Het is een leuke manier om locals te leren kennen en je hebt vast en zeker een ongegeneerde, hilarische avond. Een echte aanrader voor in de avonduren, alhoewel het dan vaak wel iets duurder is dan overdag.

akihabara

Nog niet je volle 72 uur gespendeerd in Tokio?

Heb je inderdaad maar 72 uur te spenderen in Tokio? Dan moet je zeker bovenstaand lijstje afgaan, maar vergeet ook niet de spontaniteit te laten leiden. Stap eens een lokale bar in en maak connectie met locals! Ze spreken dan vaak slecht Engels, maar met handen en voeten kom je best een eind. Ook kun je natuurlijke andere toeristen aanspreken en met hen een supergave avond beleven.

Tokio de meest veelzijdige stad van Japan?

Natuurlijk is het lastig om binnen 72 uur te zeggen of een stad veelzijdig is. Maar ik denk oprecht dat er maar weinig steden zijn die mij zoveel verschillende dingen hebben laten zien. Van de supervriendelijke en rustige locals, de drukke en felgekleurde wijk Akihabara tot de kattencafés en extreme mode uitlatingen verspreid over de stad. Tokio kan binnen 72 uur wel zeker een onuitwisbare indruk maken, alhoewel ik je wel adviseer wat langer te gaan.

Niks missen op de blog van MMATB? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of volg me op Instagram!

>