Mijn reizen van 2019

2019 was een redelijk goed reisjaar. In totaal ging ik er 5 keer op uit, zowel in binnen als buitenland. In dit artikel vertel ik je over mijn reizen van 2019, maar ook mijn reisplannen voor 2020. Want er staat veel op de planning.

Lissabon

3 dagen na mijn verjaardag, op 13 januari vloog ik naar Lissabon, de hoofdstad van mijn favoriete land. Een land, maar ook een stad die naar mijn mening nooit gaat vervelen. Inmiddels ben ik al meerdere keren in Lissabon geweest, maar er zal nooit een reden zijn om niet te gaan. Vooral mijn overnachtingen waren deze keer echte aanraders, maar ook een bezoek aan het Sintra paleis.

overnachten lissabon4
Het Sintra paleis

Maastricht

Mijn favoriete plek in Nederland (op Tilburg na dan). Maastricht geeft je het echte buitenland gevoel, terwijl je toch dicht bij huis zit. Zodra je Limburg inrijdt wordt je verrast een heuvelachtig landschap en prachtige natuur. Als echte natuurliefhebber is dit de beste plek in Nederland om een weekend te spenderen. Geen buitenland, maar wel een van de leukste reizen in 2019.

>> Bekijk hier mijn video over ons weekendje Maastricht

doen in maastricht
De oude verdediging van Maastricht

Barcelona

De beslissing om geen grote zomervakantie te nemen stond al vrij snel vast. Waarom? Dat lees je onderaan dit artikel. De zomer spendeerde ik daarom aan kortere citytrips op de minder toeristische manier. In juni vloog ik voor een weekend naar Barcelona, hier boekte ik naar aanleiding van een blog op Diolifestyle een alternatieve fietstour door de minder bekende plekken van deze hoofdstad. Maar ook bezocht ik Gerona, een indrukwekkende stad op 1,5 uur rijden van Barcelona.

Zeeland

In juni bezocht ik samen met mijn familie Zeeland, een hele fijne plek om lekker aan het strand te spenderen. We verbleven in Cadzand-bad, maar reden met de auto naar onder andere Sluis, Breskens, Aardenburg en staken de grens over met België voor een bezoek aan Knokke.

>> Bekijk hier mijn video over ons weekendje Zeeland

Belgische Ardennen

Eind juli reed ik Maastricht voorbij voor een weekend kamperen in de Belgische natuur. Ik ben opgegroeid met kamperen en het is nog steeds een van mijn favoriete manieren van vakantie, zowel in de zomer als in de winter. In de natuur zijn geeft me een gevoel van vrijheid, maar ook van rust en uitdaging. Op mijn gemak reed ik richting Bouillon om daar vervolgens voor een weekendje de tent neer te zetten.

ardennen
Kamperen in de Belgische Ardennen

Marokko

Ok, officieel ben ik hier nog niet geweest, want ik vertrek morgen! In plaats van een grote zomervakantie vlieg ik morgen voor 2,5 week naar mijn eerste bestemming in Afrika. Deze bestemming staat al ontzettend lang op mijn verlanglijst, maar ik werd steeds afgeleid door spontane reisjes. Gek eigenlijk, want vanaf Schiphol vlieg je al in 3 uur naar Marrakech. Lees er binnenkort alles over op mijn blog!

2020

2020 staat alweer goed vol met spannende plannen. Zo zit ik tot 13 januari dus nog in Marokko. Maar staat ook een weekend Winterberg op de planning, om een vriendin te bezoeken die daar al een tijdje werkt. En ik ben zelfs al in overleg met mijn familie om Israël weer te bezoeken in februari of maart. Ook heb ik vrienden die inmiddels al bijna 200 dagen in hun camper aan het rondreizen zijn. Misschien een bezoekje aan hun huidige verblijfplaats Griekenland?

Welke reizen heb jij gemaakt in 2019?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Mijn reizen van 2019”