5x wat te doen in Tokio

Vorig jaar december besloten wij last minute een weekje in Japan door te brengen. Veel te kort, ik weet het! We brachten 2 dagen door in Tokio en reisden als malle door deze enorme stad om er toch het beste van te maken. Binnen een weekend deden we veel, erg veel zelfs. We bezochten tempels, winkelcentra, diverse wijken en markten. Onze top 5 vindt je hieronder.

tokio
Sensō-ji

1. Yoyogipark

Yoyogipark verdient de beste plek, want tussen de enorm drukke wijken vindt je een van de grootste parken van Tokio! Zoals je eerder kon lezen ben ik groot fan van gratis activiteiten en aangezien natuurgebieden vaak kosteloos te bezoeken zijn vervult ook dit park aan deze wens. Door het park lopen kan al een hele dag in beslag nemen, met de donatie van 100.000 bomen lijkt het meer een enorm bos. Ook vindt je in Yoyogi het Meji Heiligdom en kun je op zondag genieten van gratis muziek en andere optredens.

tokio
Yoyogi

2. Akihabara

In de wijk Akihabara kwamen mijn anime dromen tot leven! Deze wijk staat namelijk bekend als elektronica wijk en was voor mij overweldigend. De felle neon reclames, kawaii meisjes en de bizar drukke gamehallen gaven me het echt Japan-gevoel. Zo bezochten we ook een 9-verdiepingen hoge manga winkel, de grootste van de wereld wel te verstaan, genaamd Mandarake.

tokio

3. Sensō-ji

Sensō-ji is de oudste tempel van Tokio en waarschijnlijk de bekendste.
Vanaf Asakusa station steek je zo de bekende gekruiste zebrapaden over en loop je eerst onder de Asakusa shrine door. Dit is een plek voor boeddhisten om te bidden of om offers te brengen. Op het complex vindt je dus niet alleen de de tempel waar pelgrims tot boeddhistische god Kannon bidden, maar ook een shrine, en een enorme pagode. De straat richting Sensō-ji is gevuld met souvenirwinkeltjes en kleine, Japanse lekkernijen. Hou er rekening mee dat de tempel ’s avonds het mooiste is, maar dat deze winkeltjes dan al dicht zijn!

tokio
Sensō-ji

4. Karaoke

Japanners zijn enorme karaoke fans en mochten wij nu ook houden van een lekkere meezinger. In Tokio boek je een privé kamer om met je vrienden ongegeneerd te kunnen brullen. Middagen en doordeweekse dagen zijn wat goedkoper dan avonden en weekenden, dan betaal je ongeveer 50 euro voor 2 uur lol. Het vergt wat creativiteit om het Japanse toetsenbord uit te vogelen, maar met een avond vol slechte, valse, maar goede pogingen tot het neerzetten van een performance heb je gegarandeerd een top avond! Vergeet ook niet de tamboerijn te gebruiken die je er gratis bij krijgt!

5. Harajuku

Harajuku staat bekend als de modewijk van Tokio en dat valt ook direct op na het uitstappen op Shinjuku station. Jeugd kleedt en gedraagt zich hier erg vrij, van gothic tot juist extreem vrolijk. De wijk zit dus ook vol met tweedehands kledingwinkels, super hippe restaurantjes en op iedere hoek van de straat een kattencafé. Als je houdt van mensen kijken is dit voor jou the place to go!
Harajuku ligt tevens op loopafstand van Yoyogi park.

Wat zijn jouw go to’s voor Tokio?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 gedachten over “5x wat te doen in Tokio”