5x de beste flex werkplekken van Tilburg

Tilburg, mijn stad! De 7e stad van Nederland als het op inwonersaantal aankomt, maar voor mij natuurlijk altijd nummer 1! In Tilburg zijn er tal van plekken waar je ongestoord als digital nomad kan werken, ik begon een zoektocht naar de beste werkplekken. Hier de, naar mijn mening, 5 beste werkplekken van Tilburg.

LocHal

De trots van de stad, ‘World Building of the Year 2019’, onze bibliotheek. We kennen allemaal de bieb als werkplek, omdat hij gratis is, voor iedereen toegankelijk en je er natuurlijk een overdosis aan informatie kan vinden. De LocHal is daarmee ook de meeste inspirerende omgeving waar je in kan werken, altijd rustig is het daarentegen niet. Omdat de LocHal zoveel publiciteit krijgt is het er vaak erg druk, het is zoeken naar een plekje en vanwege de rondleidingen soms ook rumoerig. Pluspunt is dan weer wel dat je natuurlijk je eigen eten en drinken kan meenemen en een dagje werken je hier niets hoeft te kosten.

flexwerken tilburg

Seats2Meet

In de LocHal kun je natuurlijk willekeurig binnenlopen of een privé werkplek reserveren, maar je vind er ook Seats2Meet waar je kunt flexwerken en vergaderen. In principe is werken hier gratis, voor het gebruik van een vergaderruimte moet je wel betalen. Een vergaderruimte voor 4 personen kost je voor een halve dag ongeveer € 80,- inclusief koffie, thee en water. Deze werkplek is vergelijkbaar aan mijn werkplek bij het MCSI, ik vind alleen dat ondernemers bij Seats2Meet meer op zichzelf zijn en het wat lastiger is om hier te connecten.

>> Nog niet overtuigd? Hier vind je 7 voordelen van het werken bij een co-working

Studio De Gruyter

Studio De Gruyter is de naam van een historisch en markant gebouw aan de Gasthuisring in Tilburg. Zij bieden professionele kantoorruimte voor ZZP’ers en andere kleine ondernemers. Leuk om te weten is dat de werkplek voorheen een kruidenierszaak was en zelfs staat genoteerd als Rijksmonument. Voor een eigen werkplek in dit historische pand betaal je € 300,- per maand, voornamelijk interessant als je, net als velen daar, ook een ontwerpend beroep hebt.

flexwerken tilburg

MCSI

Last, but not least, mijn werkplek! Sinds een maand of 2 ben ik lid van het MCSI, te vinden in Gebouw 88 in de Spoorzone. In Gebouw 88 vind je voornamelijk ondernemers, van BV’s tot ZZP’ers, het gebouw is er mee gevuld. Je kunt hier terecht voor o.a. workshops, ondernemersadvies en financieringen. In dit gebouw vind je dus ook het MCSI, een 28-tal werkplekken die 3-maandelijks te huren zijn. Voor een flexwerkplek met een clean desk policy betaal je per maand € 175,- ex. BTW. Ook zijn er strippenkaarten. Een nadeel? Misschien de kosten?

>> Klik hier om eens te komen proefwerken bij het MCSI

Soon to come: Hotel Mercure

Waar je voorheen in Tilburg werkplek Thrive in Hotel Mercure kon vinden komt dit hotel in het hart van de stad binnenkort met haar eigen flexplekken. Bij Thrive kon je met ongeveer 15 mensen aan 1 lange tafel werken in een van de vergaderruimtes. Hoe Hotel Mercure dit gaat invullen is nog niet duidelijk. Hopelijk hier binnenkort meer over…

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *