Vanlife & een hond: Zo maak je het comfortabel

Vanlife en het hebben van een hond hoeft niet heel ingewikkeld te zijn, maar er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. En natuurlijk maak je het je viervoeter ook graag zo comfortabel mogelijk. Met deze tips wordt de reis ook voor je hond net zo leuk als voor jou.

Vanlife & een hond

Ik kan me voorstellen dat je je misschien zorgen maakt over vanlife & een hond, maar eigenlijk is dat nergens voor nodig. Een hond kan zich vrij makkelijk aanpassen aan nieuwe omgevingen en loopt (over het algemeen) niet snel weg. Helemaal in vergelijking met een kat bijvoorbeeld. Heb je al een hond, maar nog geen camper? Dan zou ik bij het kopen van de camper wel even nadenken over de grootte van de leefruimte. En of je hond genoeg bewegingsruimte heeft, helemaal als je met bijvoorbeeld je geliefde op een regenachtige dag zit opgesloten in je camper.

vanlife hond

Eten & drinken

Misschien sta je hier nu nog helemaal niet bij stil, maar eten en drinken voor een hond is praktisch onmogelijk als je aan het rijden bent. Daarvoor zul je toch even ergens moeten stoppen en je hond op een rustig tempo moeten laten drinken. Dan is er ook meteen even de gelegenheid om je trouwe viervoeter z’n behoefte te laten doen en zelf de benen te strekken. Net als de kopjes en borden in de kast zullen ook de eet-en drinkbakjes door de lucht vliegen tijdens het rijden. Het is daarom erg verstandig deze vast te zetten, bijvoorbeeld met klittenband of om deze echt in te bouwen. Tip: leg een plastic zak onder de bakjes om te voorkomen dat water uit de drinkbak doorlekt tot over de vloer.

>> Waarom je in een camper moet hebben gewoond

Een eigen plek

Niets belangrijk dan een eigen plek voor je hond. Net zoals jij altijd het liefste links ligt in het bed, zo heeft een hond dat ook nodig. Een plekje waar hij zich terug kan trekken of een dutje kan doen. Tijdens het bouwen van de camper kun je er bijvoorbeeld rekening mee houden om een keukenkastje te maken zonder deur. Dat is ook hoe ik dat deed. Ik had destijds een kleine hond die perfect in een keukenkastje paste. In dat keukenkastje maakte ik zelfs een stukje vloerbedekking en was er genoeg ruimte voor een mandje. Het zag er zo knus uit, ik wilde er bijna zelf in kruipen.

vanlife en een hond

Kan ik met een hond in een camper wonen

Absoluut, maar zijn zeker een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Ik denk wel dat het veel afhankelijk is van de grootte van je hond en zijn leeftijd. Kleinere, jongere honden zullen minder moeite hebben met de aanpassing dan grote, oude honden. Zorg er wel altijd voor dat je hond veel naar buiten kan en laat hem wennen aan de nieuwe leefomgeving voordat je er permanent in gaat wonen.

Happy camping!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *