7 onmisbare apps die vanlife een stuk gemakkelijker maken

Als camperreiziger kun je nogal eens uitgedaagd worden en fulltime vanlifers kennen het probleem met plannen. Iedere dag op zoek naar een fijne parkeerplek en een warme douche. Maar de moderne camperaar laat zich natuurlijk niet snel kennen. En met behulp van deze app hoeft dat ook niet. Met deze 5 apps wordt vanlife een eitje.

Park4Night

Naar mijn mening de meest complete app voor een overnachting. Op basis van een kaart of lijst geeft Park4Night alle mogelijkheden voor een fijne parkeerplek weer. Zowel gratis parkeerplaatsen als camperplaatsen en betaalde campings staan in de app. Locaties worden toegevoegd door reizigers die er zelf geweest zijn met een korte review. Ook staat er altijd bij of campinggedrag mag worden vertoond en welke services en activiteiten er te doen zijn. De app is tevens over de hele wereld te gebruiken, is gratis en vanaf € 1,99 per maand (€ 9,99 per jaar) ook te gebruiken als o.a. navigatie.

Campercontact

Als het gaat over het zoeken van een overnachting is Park4Night naar mijn mening de meest volledige app. Alhoewel Campercontact soms weer andere locaties laat zien dan Park4Night, dus ik gebruik ze beiden. Ook deze app is gratis en vanaf € 5,99 per jaar krijg je meer filteropties, reviews en foto’s. Maar ook offline gebruik van de kaart en de mogelijkheid om parkings toe te voegen aan je favorieten.

AirBnB

Misschien niet je eerste gedachte bij AirBnB, maar ook hier kun je campingspots op vinden. Mijn ervaring is wel dat googlen op ‘camping AirBnB’ beter werkt dan de zoekfunctie van de app zelf. Kijk hier natuurlijk wel even goed naar de recensies en voorzieningen van de locatie.

vanlife-apps

Camper Leveler (van eland apps)

Superhandige app voor het waterpas zetten van je camper. De app laat niet alleen zien wanneer je recht staat, maar ook aan welke kant van de camper de zon op komt, welke snelheden er gelden binnen- en buiten de bebouwde kom per land en heeft een ingebouwde checklist voor wintersport en winteropslag. Naar mijn mening een onmisbare app. Camper Leveler is gratis of eenmalig € 5,99 voor een app zonder reclames.

Maps.me

We kennen allemaal Google Maps als navigatieapp. Maar ken je Maps.me al? Voornamelijk op de momenten dat Google Maps het even niet meer weet is deze app erg handig. Het zal niet de eerste keer zijn dat ik meemaak dat Google Maps me een onverhard stuk op stuurt op het platteland van Portugal en halverwege de navigatie zegt dat ik om moet keren. Ook leuk zijn de gestippelde lijntjes op de kaart, dit zijn wandelroutes en de rode lijnen fietspaden. Maps.me ziet er misschien wat minder professioneel uit, maar biedt op dat moment de uitkomst. In dit rijtje van vanlife apps misschien wel de handigste. En nog gratis ook!

vanlife-apps

Polarsteps

Polarsteps is de app die je tijdens elke reis kan gebruiken, ook al ga je met het vliegtuig. Met deze app kan het thuisfront je overal volgen door middel van je locatie. Je kunt er per bezochte locatie foto’s aan toevoegen met bijvoorbeeld een stukje tekst. Maar het is ook gewoon leuk om op een kaart je afgelegde route te zien. Zorg er wel voor dat je een account aanmaakt, zo kun jij ook mensen volgen en reacties achter laten. Polarsteps is gratis.

Google Translate

Geen betere app voor het vertalen van buitenlandse talen dan Google Translate natuurlijk. Ik download op de wifi vaak al mijn gewenste talen al, zodat ik direct klaar ben voor actie. Het enige wat je verder hoeft te doen is de 2 gewenste talen in te vullen je bent ready to go. Ook Google Translate is gratis.

Heb jij nog toevoegingen op mijn rijtje met handige vanlife apps? Laat het dan zeker even weten. Zo zoek ik nog steeds een app die diverse buitensporten weergeeft.

Op zoek naar meer handige tips voor het reizen met een camper? Lees dan deze eens:

Waar in Nederland mag je met de camper langs de weg overnachten?

Wonen in een camper, mag dat?

Hoe overleef je het wonen in een camper met een geliefde?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *