Tips voor backpack inpakken | Rondreis Marokko –

Op 28 december 2019 vertrok ik voor een 17-daagse solo rondreis door Marokko. Een bestemming die al lang op mijn lijstje stond, vanwege mijn liefde voor de woestijn. Mijn tips voor het inpakken van je backpack voor een rondreis Marokko lees je hier.

Geen blote schouders of knieën

In Marokko is men over het algemeen gelovig en ik raad je aan daar respect voor te hebben. Rondlopen in een hemdje of korte broek is hier dan ook niet echt gepast, alles wat langer is dan dat zeker wel. Rokken of broeken over de knie en t-shirts die op zijn minst de schouders bedekken zijn dus perfect.

Winter in Marokko

Je kunt je er snel op verkijken hoe koud het ’s nachts kan worden in de winter in dit Afrikaanse land. Overdag een graad of 20, maar ’s avonds 5. Je winterjas en fleece vest zijn geen overbodige luxe. Dit geldt trouwens niet alleen voor de steden, maar des te meer voor de woestijn en de bergen.

backpacken marokko
Vergeet ook je opladers niet!

Basics

Als je echt van plan bent om rond te reizen pak je praktisch in. Dat betekent weinig leuke kleding, maar vooral functioneel. Ben je van plan om een bezoek te brengen aan de woestijn of het Atlas gebergte? Dan is ook thermoskleding echt essentieel! 2 paar schoenen vind ik meer dan genoeg, ik geef de voorkeur aan mijn Teva’s en een paar goede, dichte sneakers. In het geval van 17 dagen Marokko raad ik minimaal 5 tops aan die je kan combineren met 3 onderstukken. Ik nam daarnaast 4 paar sokken, 7 onderbroeken, 1 bh en een hemd mee. Je zult misschien denken dat dit niet veel is, maar ik was liever 2 keer op reis, dan dat ik me een ongeluk til.

Handig, maar ook (enigszins) leuk

Praktisch inpakken betekent vaak geen leuke kleding voor mooie Instagram foto’s, maar er zijn zeker mogelijkheden. Zo kocht ik recent een dikke, zwarte flaired pants en merkte tijdens het reizen dat deze niet alleen leuk is, maar dus ook erg dik en daarom lekker warm voor ’s avonds. Handig is om van te voren te kijken of je meerdere shirts kunt combineren met een broek. Je draagt een broek over het algemeen natuurlijk meer dan een shirt. Naast een dikke, lange broek is het ook een goed idee om een legging mee te nemen en een iets luchtigere broek.

inpakken marokko winter
Wat ik mee nam naar Marokko

Toilettas

In plaats van een enorme toilettas vol met dingen die je toch niet gaat gebruiken hou ik het graag klein. Ik gebruik een Ziploc bag als toilettas om lekken te voorkomen, maar ook om de overige lucht eruit te halen. Deze vul ik met mijn tandenborstel, een kleine verpakking zeep, deodorant, dagcrème, een haarband, mascara en eyeliner.

Niet vergeten

Het grootste gedeelte van je backpack zal nu gevuld zijn met kleding, maar er is vast nog ruimte. Vergeet ook niet een katoenen tas voor vuile was, je laptop, camera en diverse opladers. Een wereldstekker heb je dan weer niet nodig.

Zien hoe je ruimte kunt besparen tijdens het inpakken? Check dan mijn Youtube video! Hier vind je extra tips voor het inpakken van je backpack voor je rondreis door Marokko.

>