Op Staycation, remote werken vanuit een Tiny House op de Veluwe

Bij remote werken denk je waarschijnlijk aan werken in het buitenland, maar niets is minder waar. Als je een locatie onafhankelijk beroep hebt kun je ook prima werken vanuit bijvoorbeeld een Tiny house op de Veluwe. Ik ging je voor en boekte in oktober een werkplek in het groen van Gelderland.

Wat is een Staycation?

Je zult misschien wel eens gehoord hebben van de term Workation. Hierbij ga je op reis naar een ander land om vanuit daar (online) te werken. Je combineert werk (work) met een vakantie (vacation) = Workation. Een Staycation is eigenlijk hetzelfde, maar hiervoor ga je niet op reis (stay). Je blijft in de buurt van je thuisbasis en werkt vanuit daar.

Locatie onafhankelijk beroep

Met een locatie onafhankelijk beroep kun je bijna overal werken als er maar stroom en internet is. Dat betekent dat je op de mooiste plekken van de wereld kunt werken met je laptop op schoot. Ik doe dat, doormiddel van mijn blog en mijn overige, freelance werk. Helaas zitten veel digital nomads, net als ik, momenteel thuis in Nederland, vanwege de coronacrisis. En als fervent reiziger komen die muren dan best snel op je af, geloof me.

tiny-house-veluwe
Werken vanuit de Veluwe

Waarom op Staycation?

Een vaste werkplek op kantoor, of thuis aan de keukentafel kan nogal eentonig worden. Door te werken op plekken die je inspireren lever je meer, en vaak beter werk in een kortere tijd. Des te meer tijd blijft er dan over om een prachtige wandeling te maken en je tijd te besteden aan dingen die je gelukkig maken.

Een Tiny house op de Veluwe

Ik ben groot fan van stacaravans en chalets op vakantieparken in de natuur. Zowel op reis vind je me met de camper vaak aan het strand of in een bos. De keuze voor een Tiny House op de Veluwe was dan ook snel gemaakt. Ik boekte op Airbnb onderstaande chalet, inclusief fijne werkplek, goed internet en de prachtige, Veluwse bossen op maar liefst 100 stappen.

tiny-house-veluwe

Efficiënt werken

De beste motivatie voor mij om hard te werken is om iets te hebben om naar uit te kijken. Op de Veluwe daar geen tekort aan, zo bezocht ik Nationaal Park de Hoge Veluwe, het Kröller-Müller Museum, uitkijkpunt de Posbank en spotte ik wild. Toch een aantal dingen die ik op een standaard werkdag vanuit mijn thuiskantoor niet meemaak. Om te zorgen dat ik hier ook tijd voor had maakte ik iedere avond een to do voor de dag erop en werkte ik enigszins vooruit. Dit geeft me de rust om werk ook echt los te laten zodra ik mijn laptop dicht klap.

Meer lezen over efficiënt werken?

Ook werken vanuit een Tiny House?

Sinds momenteel niet alleen digital nomads thuiswerken, maar ook juist veel mensen in loondienst dat doen is een paar dagen werken vanuit een Tiny House op bijvoorbeeld de Veluwe echt aan te raden. De change of scenery kan je veel nieuwe inzichten geven en je creativiteit boosten. Het huisje wat ik boekte vindt je op: Airbnb, maar ook op Natuurhuisje, Parkvakanties en Bijzonder Plekje vind je tal van leuke plekken met een prima werkplek.

Korting op een Tiny House!

Wist je dat je via mij € 34,- korting kunt krijgen op je eerste Airbnb verblijf en je mij daarmee ook weer helpt aan € 15,- korting op mijn volgende boeking? Met jouw hulp boekte ik al accommodaties in o.a. Japan, Barcelona, Spanje, Nederland en België. Volg deze link en boek direct!

Boek jij liever appartementjes in de stad of ben je graag in de natuur te vinden, net als ik? Let me know in de reacties, ik ben benieuwd!


Deze blogpost bevat affiliate links

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *