Havenstad Tanger, een rondreis door Marokko

Tanger kun je kennen als de stad waar de boot uit Spanje aanmeert, je kunt Gibraltar zelfs zien liggen vanaf de kade. Tanger is, vanwege het internationale karakter, heel anders dan de andere steden die ik bezocht tijdens mijn rondreis. Benieuwd waarom? En wat je dan precies moet doen in Tanger? Lees dan snel verder!

Waarom Tanger?

Tanger zal je misschien niet meteen aanspreken als bestemming, maar is eigenlijk prima op te nemen in een rondreis Marokko of voor een trip vanuit Zuid-Spanje. Een snelle ferry brengt je binnen 30 minuten van Gibraltar naar Tanger.

tanger
tanger

Clubs

Uitgaan is over het algemeen niet echt een ding in Marokko, behalve in Tanger. Vanwege het hoge Europese toeristengehalte is hier tegenwoordig alles mogelijk. Wat direct opvalt is dat er in de clubs wordt gegeten met bizar harde muziek op, rookmachines en lasers. Met elkaar communiceren tijdens het eten is dus niet mogelijk en echt gedanst wordt er dan ook weer niet. Het zijn voornamelijk plekken waar het gaat om zien en gezien worden en dus zeker een interessante ervaring. Onder de boulevard van de stad vindt je tientallen discotheken, sommigen vragen 20 euro entree en vrouwen mogen vaak gratis naar binnen. Club 555 is naar mijn mening de meeste unieke, hier hoef je geen entree te betalen.

>> Benieuwd wat ik uitgaf tijdens mijn rondreis Marokko?

Thee & hasj

Marokkaanse thee vind je op iedere hoek van de straat en zo ook in Tanger. Er zijn zelfs 2 plekken in Tanger te vinden waar o.a. The Rolling Stones wel eens hasj rookte. Café Hafa is een van deze plekken, dit café stond vroeger bekend als het café voor echte levensgenieters. Ook bezochten zij wel eens Café Baba’s voor dezelfde reden. Verwacht van beiden Café’s geen Rock & Roll taferelen, behalve een foto aan de muur zijn er geen herinneringen te vinden van deze legendarische bezoekjes. Café Hafa is dan wel weer de moeite waard, vanwege het prachtige uitzicht over zee.

Vismarkt

Net als iedere stad in dit Afrikaanse land heeft ook Tanger een oude stad, oftewel medina. In een overdekt gedeelte van deze straatmarkt vind je ook een vismarkt. Iedere dag van de week is het hier druk en wemelt het er van mannen die verse vis schoonmaken, snijden, kopen en verkopen. De straatjes van de vismarkt zijn klein en dus ligt het er snel vol. Vergeet ook niet onder kramen te kijken, ik vond er namelijk ook haaien!

tanger

Park Rmilat

Ben je de drukte van deze stad even beu of ben je gewoon nieuwsgierig waar alle locals blijven op zondag? Dan moet je een bezoek brengen een Park Rmilat. Een prachtig park aan de rand van het continent met prachtig uitzicht op zee. Bijzonder is dat dit park doordeweeks vrij rustig is, maar de bewoners van Tanger op zondag massaal naar dit park trekken. Zo zijn er diverse BBQ plekken waar Marokkanen heerlijke tajine’s bereiden, openbare vuren maken, muziek maken, maar voornamelijk gezellig samenkomen.

tanger
tanger
tanger

Combineer Tanger met de blauwe parel Chefchaouen

Chefchaouen is een klein stadje op ongeveer 3 uur van Tanger vandaan. Het staat voornamelijk bekend vanwege de volledig blauwe medina in het centrum van de stad. Chefchaouen is toeristisch, maar niet in overvloed en mede daarom een van mijn favoriete plekken ooit bezocht. Benieuwd wat je er kunt doen? Lees dan mijn tips voor een bezoek aan Chefchaouen.

Wat is jouw reden voor een bezoek aan deze internationale stad?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *