De beste surfspots aan de west- en zuidkust van Portugal

Een jaar lang parkeerde ik mijn camper op de mooiste stranden. Om wakker te worden met de beste zonsopgang, de ultieme vrijheid te ervaren en te genieten van de meest perfecte golven om op te surfen in met name Portugal.

Omdat Portugal beschikt over de warmste sferen binnen Europa en een west-en zuidkust heeft is er het hele jaar door te surfen. De meeste golven zijn ’s winters hoger dan in de zomer, maar dat betekent niet dat er in de zomer niet gesurft kan worden.

surfen portugal

Zuidkust

Lagos

De plek waar ik mijn eerste surfles nam via het hostel waar ik toen vrijwilliger was. Lagos is een echte surfstad en het strand was zelfs op loopafstand van het hostel, dus de plank ging gewoon mee onder mijn arm.

Praia da Luz

Op nog geen 20 minuten rijden van Lagos vind je Praia da Luz. Als de golven te hoog zijn aan de westkust, dan zijn de golven hier sowieso een stuk lager. Een perfect stukje strand voor de beginner.

Sagres

Sagres is het meest uiterste puntje van Portugal. Je waant je hier direct in surfers paradise. Als de wind goed is kun je ’s ochtends lekker te water in Tonel . Als de wind erin komt loop je over de parkeerplaats en de cliffs naar Mareta en duik je daar het water in. En vanwege weinig lichtvervuiling een mooie plek om ’s nachts naar de sterren te kunnen kijken.

surfen portugal

Westkust

Odeceixe

Odeceixe word gezien als het dorp met één van de mooiste strand van Portugal. Er komen hier heel veel golven, maar de kwaliteit is ervan is matig vergeleken met de alternatieven. Wederom voor een beginnende surfer een goede spot, maar minder voor de surf pro. Vergeet ook zeker niet het dorpje zelf te bezoeken.

Arrifana

Arrifana is een klein, prachtig strand aan de westkust. Veel georganiseerde surftrips en kampen gaan hierheen, het loont hier dus om er vroeg bij te zijn. Aan de rechterkant vind je over het algemeen ervaren surfers en vanwege het witte water in het midden de beginners.

Op welke plekken ga jij graag surfen?

>