Interview: Santousha werkt en woont als digital nomad in Suriname

Sinds 2006 is Santousha Online Marketeer. Ze woont en werkt in Suriname en heeft uitsluitend klanten in Nederland. Ze vindt het heerlijk om van huis uit te werken en heeft een enorme passie voor het analyseren van gegevens.

online marketeer interview

Introductie

Vertel eens iets over jezelf, Santousha.
Ik ben Santousha, 31 jaar, eigenaresse van Virtual Creatives en ik woon in Suriname, sinds mijn eerste marketingbaan als linkbuilder op mijn 18e heb ik enorme passie ontwikkelt voor online marketing en ben er sindsdien niet meer mee gestopt.

Hoe ben je begonnen als ondernemer?
Suriname kent geen sociale voorziening zoals Nederland die heeft en dus zul je altijd voor jezelf moeten blijven zorgen. In Suriname is het dan ook normaal als je ondernemer bent of meerdere banen hebt om rond te komen, een WW-uitkering of bijstand zijn helaas niet toereikend.

Hard werken in Suriname wordt dan een soort verplichting?
Ik heb het nooit gevoeld als een verplichting, omdat ik wel die bewuste keus heb gemaakt. Ik doe iedere dag wat ik leuk vind om te doen en kan deze baan volledig vanuit huis uitvoeren, dus ik ben gelukkig. Tevens heb ik die zelfvoorzienendheid van huis uit meegekregen. Mijn moeder is ook ondernemer.

Ondernemen

Hoe heb je het ondernemerschap aangepakt?
Ondernemen is in Suriname zo gewoon en misschien een stukje makkelijker dan in Nederland, omdat gewoonweg iedereen het hier doet. Het leek dus meer een logische beslissing na al mijn jaren op kantoor.

Ik had laatst een klant die ik na 4 jaar pas vertelde dat ik in Suriname woon, hij had geen idee!

Hoe kwam je aan je eerste klant?
Vanwege al mijn jaren in loondienst had ik best een mooi netwerk opgebouwd, veel moeite heb ik niet hoeven doen voor mijn eerste opdrachten, want deze klanten kwamen eigenlijk allemaal naar mij toe!

online marketeer interview

Wat een luxe! Welk onderdeel van je vak vind je wel uitdagend?
Al mijn klanten komen uit Nederland en dat tijdsverschil kan nog wel eens lastig zijn. Hier in Suriname is het namelijk 5 uur eerder! Dat betekent dat ik vaak erg vroeg op sta om aan het werk te gaan om dus gelijk te lopen met de Nederlandse klanten. Grappig is dat klanten dat vaak helemaal niet door hebben, zo had ik laatst een klant die ik na 4 jaar pas vertelde dat ik in Suriname woon, hij had geen idee!

Het is niet alleen zichtbaar zijn, maar de juiste mensen moeten weten wie je bent en wat je voor ze kan betekenen!

Wat zijn de problemen waarvoor we bij je terecht kunnen?
Ik ben een erg brede online marketeer, dus je kunt voor veel bij mij terecht. Mijn kracht ligt zeker bij het adverteren op de socials, zoekmachineoptimalisatie en zoekmachine adverteren en ik ben momenteel bezig met een opleiding om salesfunnels op te zetten.

Een laatste tip?
Het is niet alleen zichtbaar zijn, maar de juiste mensen moeten weten wie je bent en wat je voor ze kan betekenen!

Op de website van Santousha kun je haar e-book download over adverteren op Facebook.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Interview: Santousha werkt en woont als digital nomad in Suriname”