Op digitale roadtrip naar Tokio, Miami en meer met een app –

Er gaat geen dag voorbij of ik denk niet terug aan een van de mooie reizen die ik heb gemaakt. Het verlangen om er weer op uit te gaan groeit dan ook met de dag. Helaas zijn er nog geen vooruitzichten dat dit op korte termijn weer gaat gebeuren. Tot die tijd open en ik regelmatig de app Drive & Listen om op digitale roadtrip te gaan.

roadtrip-app

Meer online

De coronacrisis heeft ons ertoe gedwongen meer online te gaan doen. Van bingo’s tot concerten en van webinars tot reizen. Alles om onze gedachten ook maar even van al deze ellende weg te nemen. Vanaf onze bank vinden we tegenwoordig onze dosis ontspanning.

Op roadtrip met een app

Op de website van Drive & Listen kun je vanuit je eigen huiskamer op roadtrip. De app staat namelijk vol met video’s van grote steden vanuit de auto gefilmd. Ook kun je een lokale radiozender kiezen en je hiermee echt wanen in de sferen van bijvoorbeeld Tokio, Japan. Het voelt dus als een echte roadtrip!

Hoe werkt het?

Het is eigenlijk super simpel. In de rechterkolom kies je uit 1 van de 53 internationale steden. Er speelt zich dan direct een video af vanuit een auto in de, door jou gekozen, stad. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om de omgevingsgeluiden aan en uit te zetten, de video te versnellen en een lokale radiozender uit te kiezen. De meeste steden hebben 3 of 4 verschillende radiozenders. Te gek, toch?

Ik vind het heerlijk om op een regenachtige, grijze dag een zonovergoten video aan te klikken en even net te doen alsof ik in Los Angeles ben. In combinatie met een Amerikaanse radiozender kan het toch mijn dag weer even opfleuren. Op digitale roadtrip met een app dus! Wat vind jij ervan?

>