Mijn best gelezen blogs van 2019

Het einde van het jaar is altijd een mooi moment om terug te kijken. 2019 was het jaar dat ik van Facebook reisblog overstapte op een eigen website en mijn kennis van SEO, PR en communicatie kon combineren met mijn grootste passie reizen. Dit resulteerde in een prachtige website met een aantal erg goed gelezen artikelen. Maar wat zijn nu mijn best gelezen blogs van 2019? Lees snel verder!

5. Het nut van een Mastermind

Halverwege dit jaar postte Sanne, mede eigenaresse van Tirol Outdoor Experience, een oproep op Facebook om een Mastermind te beginnen in Tilburg. Ik had al veel goeds gehoord over een Mastermind, dus ik wilde er graag aan beginnen. In het artikel vertel ik hoe je aan een Mastermind komt, wat je deelt en hoe het werkt. Het artikel staat op nummer 5 in mijn best gelezen blogs van 2019.

locatie onafhankelijk werken

4. Wat is een barterdeal en hoe werkt het?

Een blog die al vanaf het begin goed scoorde. ‘Wat is een barterdeal en hoe werkt het?’ gaat over de mogelijkheden van het barteren, oftewel ruilen. Ruilhandel bestaat al eeuwen, maar in zakelijke termen noemen we dit barteren. Dit is voornamelijk handig als je beginnend ondernemer bent, omdat er geen geld aan te pas komt. Naar aanleiding van dit goed scorende artikel schreef ik ook ‘De barterdeals die sloot in 2019’. Lees hem hier!

3. Waarom je in een camper moet hebben gewoond

Een artikel van het eerste uur en nog steeds leuk om te lezen. En schijnbaar ben ik niet de enige, want de blogs over vanlife presteren goed. Een jaar woonde ik in de camper die ik in mei 2016 aanschafte en hiermee werd een grote droom werkelijkheid. De Nissan Trade die ik kocht bracht me veel ongeluk vanwege zijn slechte staat, maar liet me ook ervaren hoe het is om ultieme vrijheid te ervaren. Parkeren op het strand of bij een enorme klif zijn ervaringen die ik voor de rest van mijn leven meeneem.

in Nederland langs de weg overnachten 2

2. Mijn leven voordat ik op een 3-jarige wereldreis ging

Een erg persoonlijk verhaal op nummer 3. Voordat ik vertrok op mijn 3-jarige wereldreis maakte ik veel korte reisjes. Maar ik kwam er pas tijdens een soloreis naar Napoli achter dat reizen echt het geen was wat ik met mijn leven wilde doen. Toen ik op 10 juli 2015 vertrok voor mijn wereldreis was het ook nooit de bedoeling om terug te komen naar Nederland.

1. Wat kost vanlife

De kosten van het wonen in een camper schijnen toch erg interessant te zijn. Jullie lezen graag over de ins en outs over vanlife, van de aanschaf tot de maandelijkse kosten aan benzine, verzekering en levensonderhoud. Dit is een typisch artikel wat ik zelf ook graag had willen lezen voordat ik mijn camper kocht, dus een welverdiende nummer 1 plek in meest gelezen blogs van 2018.

Plannen voor 2020

MMATB begon oorspronkelijk als reisblog, maar ontwikkelde zich ook op het gebied van duurzaamheid. Inmiddels ben ik ook al 11 weken actief met het filmen van weekvlogs en staat er van iedere reis in 2019 een reisvlog online op mijn YouTube kanaal. In 2020 wil ik doorgaan met het schrijven van 2 artikelen per week en het maken van video’s en hoop ik het aan te durven om een niche te kiezen.

Heb jij een van deze artikelen al eens eerder gelezen?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *