Locatie onafhankelijk ondernemen, een snelcursus

Werken en wonen in het buitenland is een droom van veel mensen. Toch blijft het vaak bij die ene droom en dat is zonde. Want door de komst van het internet kan iedereen locatie onafhankelijk ondernemen. Het vergt alleen een beetje discipline en doorzettingsvermogen. Nieuwsgierig hoe je dit het beste kunt aanpakken? Kijk snel verder!

Aan de slag

Voordat het zover is, moet je eerst nog een aantal stappen zetten. Start met jezelf de vraag te stellen waar ben je goed in of wat wil je graag leren. Houdt er rekening mee dat je het locatie onafhankelijk wilt kunnen doen. Zodra dat duidelijk is, bouw je een website met daarop jouw diensten. Vervolgens kijk je welke social media kanalen relevant zijn voor jouw business en je begint langzaam met het opbouwen van je eigen online visitekaartje.

locatie onafhankelijk ondernemen

Bedenk een verdienmodel

Het is natuurlijk wél zo handig om na te denken over je verdienmodel. Je kunt nog zo’n goed idee hebben en een fantastische website, als het je niets oplevert kun je er niets mee. Iedereen kan online geld verdienen en online geld verdienen is een ideaal verdienmodel als je locatie onafhankelijk wilt kunnen werken. Neem online marketing als voorbeeld. Verdiep je in social media advertising, SEA, affiliate marketing of copywriting. 

Ga voor een niche

Hoe specifieker, hoe beter. Dat betekent niet alleen dat je autoriteit kunt claimen, maar het is ook beter voor je propositie. Stel je gaat aan de slag met social media advertising. Dan kun je op verschillende manieren een verdienmodel insteken.

  • Klanten helpen op het gebied van social media advertising
  • Online cursus opzetten over social media advertising
  • Blog starten over social media advertising en werken met affiliatie links + gesponsorde artikelen

>> 5 onmisbare apps voor een echt digital nomad

Wees eerlijk

Voordat je begint met het werven van klanten, is het belangrijk dat je duidelijk vermeldt op je website en social media kanalen dat je remote werkt. Niet elk bedrijf zit daar op te wachten namelijk. En het is zonde als je een voorstel maakt waar je veel tijd en energie insteekt als blijkt dat het je niets oplevert.

Op zoek naar klanten

Er is ontzettend veel werk in social media advertising. Maar begin met je eigen netwerk (denk aan je LinkedIn) en via je social media kanalen met het maken van reclame voor jouw online business. Je kunt zelfs social media advertising inzetten om je eigen diensten te promoten. 

Daarnaast kun je via allerlei online platformen op zoek gaan naar mogelijke opdrachten. Het kan ook helpen om aan het begin voor een starters fee een opdracht te doen, in ruil voor aanbevelingen. Zodat je een portfolio kunt opbouwen en reviews kunt ontvangen.

Hard werken

Het eerste jaar (of misschien nog wel iets langer) is het bikkelen en keihard werken. Maar als je een solide business opzet, zorgt voor tevreden klanten en je online visitekaartje up-to-date houdt, gaat het je uiteindelijk een goed lopend bedrijf opleveren. En dat op een locatie naar keuze. De aanhouder wint. Altijd.

Ambieer jij locatie onafhankelijk ondernemen? En heb jij nog vragen over dit onderwerp?


Deze blog is geschreven door Dionne van Ondernemen als een baas. Op Ondernemen als een baas vind je allerlei artikelen over locatie onafhankelijk ondernemen, online marketing, persoonlijke ontwikkeling en tips en tricks om online geld te verdienen. Zodat jij kan rocken met je eigen bedrijf en werken waar en wanneer je maar wil. 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *