Geld verdienen met bloggen dankzij linkbuilding, zo werkt het! –

Mijn meest gestelde vraag op het gebied van reisbloggen is nog steeds ‘hoe verdien je daar geld mee?’. Een vraag die ik maar al te graag beantwoord, omdat ik trots ben op mijn werk en mijn samenwerkingspartners. Ik licht in dit artikel Blog Brains uit, een platform wat zich voornamelijk richt op linkbuilding en bedrijven bemiddeld in meer online zichtbaarheid.

Geld verdienen met bloggen

Er zijn tal van manieren om geld te verdienen met bloggen. Zo bestaat er affiliatemarketing, linkbuilding, gesponsorde artikelen, mijn webshop en kun je er natuurlijk ook altijd zelf op uit gaan om bedrijven te benaderen. Ik schreef hier ook Let’s talk money, hoe verdien ik geld met mijn blog? over.

Google

Werken aan je linkbuilding is voor een blogger dagelijkse kost. Je inkomen is deels afhankelijk van het aantal bezoekers wat je maandelijks krijgt en je plek in Google. Hoe hoger in Google, hoe meer bezoekers, hoe meer inkomsten. Je doel is uiteindelijk om bovenaan in Google terecht te komen. Als blogger is het dus belangrijk om rekening te houden met de ‘spelregels’ van Google. Een van de belangrijkste criteria die je plek in de zoekmachine bepaalt is de hoeveelheid backlinks die je hebt.

Linkbuilding

Backlinks verzamelen noemen we ook wel bezig zijn met linkbuilding. Het is hierbij belangrijk dat er zoveel mogelijk andere, relevante websites naar jouw website linken. Dit is in zijn algeheel goed, maar nog beter als de DA van de linkende website hoger is dan die van jou. DA staat voor Domain Authority oftewel de autoriteit die je hebt op het wereldwijde web. Hoe groter jouw naam online, hoe hoger je DA.

linkbuilding

Zo doe je het zelf

Je zou simpelweg kunnen vragen aan andere websites of ze naar jouw site willen linken. Maar er zijn ook andere manieren. Gastbloggen is daar het grootste voorbeeld van. Door middel van het schrijven van artikelen voor andere websites met een link naar jouw website daarin verwerkt, werk je aan je DA. Zo schreef ik voorheen voor o.a. Explorista.nl, Reismuts.nl en verschijnt er iedere maand een artikel van mij op Liefdevoorreizen.nl. Ook interviews geven voor in de media is goed voor je backlinks, zo stond ik al in Vriendin, Parool en Nu.nl, allemaal met een backlink terug naar mijn blog.

Linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding is een vrij serieuze taak en zou je als blogger regelmatig moeten bezig houden. Mits je ambitie hebt met je blog natuurlijk. Werken aan het verzamelen van backlinks is in bepaalde mate nog belangrijker dan het schrijven van artikelen voor op je eigen site. Krijg jij het al benauwd bij de term ‘linkbuilding’? Dan kan je beter linkbuilding uitbesteden aan een platform als Blog Brains.

Zo doet Blog Brains het

Blog Brains werkt aan linkbuilding door dit uit te besteden aan ander bloggers. Het is dus voor iedere onderneming mogelijk om Blog Brains in te schakelen. Voor de bloggers kant ziet het er ongeveer zo uit:

  1. Je meldt je aan via de website
  2. Je wordt ingedeeld op basis van 20 verschillende criteria ingedeeld in 1 van de 5 levels
  3. Blog Brains mailt je als er passende match is met een van de opdrachtgevers
  4. Je schrijft het artikel, laat het controleren en plaatst het online
  5. Je verstuurt de link naar Blog Brains en verstuurt je factuur
  6. Je krijgt betaald

Andere manieren

Er zijn tal van andere platforms om geld te verdienen met bloggen, maar de meesten werken op een andere manier. Vaak brengt de organisatie je simpelweg in contact met potentiële opdrachtgevers en moet je zelf het werk doen. Inclusief onderhandeling van prijs en bijvoorbeeld nabellen. Bij Blog Brains is dit niet het geval. Zij bepalen een prijs op basis van jouw level en leveren de kant-en-klare opdrachten aan. Een stuk gemakkelijker dan dat je zelf nog aan de slag moet met het vinden van de juiste match.

Verdien jij al geld met je blog middels linkbuilding?


Dit artikel is tot stand gekomen middels een betaalde samenwerking. Lees meer hierover in de disclaimer.

>