5 onmisbare tips voor de meest originele foto’s op reis

Stoor jij je al tijden aan je fotografie skills en wil je graag weten hoe je te gekke foto’s op reis kan maken? Dan is dit het artikel wat je moet lezen. Ik geef je 5 tips waar je op moet letten voor het maken van de mooiste foto’s op reis.

Tips voor foto’s op reis

Als je op reis gaat wil je er natuurlijk voor zorgen dat je zo mooi mogelijke foto’s maakt om speciale plekken vast te leggen. Dit artikel helpt je op weg. Zodat je goed voorbereid op reis gaat met de juiste camera, accessoires en apps op je telefoon.

De juiste camera

Waarschijnlijk is de eerste vraag die je jezelf stelt: Welke camera moet ik meenemen voor de beste foto’s op reis? Een hele logische vraag. Maar naar mijn mening bestaat er niet zoiets als de “ideale camera”. Elke camera heeft immers voor- en nadelen. Het is veel belangrijker om voor een camera te kiezen die bij je past. Dit hoeft geen dure spiegelreflexcamera te zijn. Het kan bijvoorbeeld ook een telefoon of een wegwerpcamera zijn als je je daar prettig bij voelt. Zelf maak ik vrijwel al mijn foto’s op reis met mijn telefoon en vind ik het daarnaast leuk om te experimenteren met mijn Kodak wegwerpcamera.

foto's op reis

De juiste accessoires

Fototas

Nadat je camerakeuze gemaakt is, is het van belang om te weten welke accessoires je allemaal in je reistas moet stoppen. Ten eerste de fototas. Ook hierbij raad ik aan om een tas te kiezen die jij het comfortabelst vindt. Let er wel op dat je de tas gemakkelijk voor langere periodes kan dragen.

Objectieven

Ten tweede objectieven. Voor je foto’s op reis moet je vaak concessies doen. Je wil natuurlijk geen veel te zware lenzen bij je dragen bij je wandeltochten. Probeer daarom vooraf vast te stellen wat je graag wil fotograferen, zodat je je tas zo licht mogelijk kan houden. Canon objectieven met een vrij groot zoombereik die kwalitatief minder zijn dan je beste objectief kunnen bijvoorbeeld de beste keuze zijn. Dit soort lenzen zijn namelijk lichter en daardoor makkelijk om bij je te dragen.

Het gebruik van filters

Met het gebruik van filters kun je je foto’s op reis heel eenvoudig naar een hoger niveau tillen. Heb je een mooie foto gemaakt, maar komen de kleuren niet goed over? Geen zorgen. Gooi er in de nabewerking een filter overheen en je foto is met 1 druk op de knop Instagram waardig.

>> Ook interessant! 5x de beste elektronica tools voor een fulltime reiziger

Het gebruik van de flits

Als algemene regel probeer ik ervoor te zorgen dat ik de flits bij het fotograferen eigenlijk niet gebruik. Dit neemt namelijk alle sfeer weg uit je foto’s op reis. Om je flits gebruik te verminderen kun je beter een langere sluitertijd te gebruiken.

Handige fotografie apps

Om het jezelf als fotograaf makkelijker te maken om de beste foto’s op reis te maken zijn er in ieder geval twee apps die je niet mag missen. Als eerste Lightroom Mobile. Dit is een uitgebreide app waarmee je eenvoudig je foto’s kan na bewerken. Als tweede Magic Hour App. Deze app berekent voor je wanneer op jouw locatie het beste licht is. Hierdoor weet je precies het tijdstip wanneer je je camera uit je tas moet halen om de mooiste foto’s te maken.

Hoe maak jij de meest adembenemende foto’s op reis?


Dit artikel is tot stand gekomen middels een betaalde samenwerking. Lees meer hierover in de disclaimer.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “5 onmisbare tips voor de meest originele foto’s op reis”