De barterdeals die ik sloot in 2019

Een barterdeal is een ideale manier om gratis gebruik te maken van iemands diensten of producten. Je ruilt in dat geval jouw eigen expertise tegen die van iemand anders en is dus een ideale manier om dingen voor elkaar te krijgen als startende ondernemer. Lees snel verder om te lezen welke barterdeals ik sloot in 2019.

In 2019 sloot ik meerdere barterdeals voor verschillende doeleinden. Soms benaderde mensen mij, maar meestal benaderde ik hen, omdat ik graag gebruik wilde maken van zijn of haar diensten.

Een tekst controleren

Een aantal maanden geleden schreef ik voor MarketingTribune een gastblog over influencermarketing. Dit was een unieke PR-kans, maar ik was bang mijn tekst niet foutloos te kunnen aanleveren. Ik vroeg daarom op Facebook of iemand dit voor mij wilde doen in ruil voor een review. Een beginnende SEO-schrijfster reageerde en binnen 24 uur hadden we een passende barterdeal. Ik heb mijn tekst niet alleen foutloos, maar ook SEO-proof kunnen aanleveren. Een topdeal!

Public Relations

Een aantal maanden geleden mocht ik aanwezig zijn bij het eerste, grote event rondom een Facebook groep. Eerlijk is eerlijk, ik vond de kaartjes vrij prijzig, maar wilde er wel graag heen. Ik had al eens eerder contact gehad met de organisatoren van het event en besloot te vragen of ik in ruil voor PR gratis naar het evenement kon. En een barterdeal was geboren! Hierbij was het wel van belang dat ik duidelijk maakte voor zowel mijzelf als de tegenpartij wat ik kon bieden voor vergelijkbare waarde. Dit werd uiteindelijk een hele interessante deal met zelf een betaalde opdracht als uitkomst.

Gastbloggen en interviews

Andere blogs zijn regelmatig op zoek naar content en dat is natuurlijk een ideale manier om op in te haken en te werken aan je eigen zichtbaarheid. Op zakelijk gebied interviewde Dionne mij voor haar blog Ondernemen als een baas, dat leidde ook weer tot een gastblog van haar op mijn website. Win-win dus.

>> Lees hier het interview op Ondernemen als een baas

barterdeals

Digital nomad tips

Omdat ik natuurlijk al veel reiservaring heb en regelmatig doorwerk in het buitenland mag ik mezelf digital nomad noemen. Mensen komen daarom vaak bij mij terecht met vragen over reizen én werken. Ik beantwoord met alle liefde alle vragen omtrent dit onderwerp, maar vraag daarna wel meteen om een review. Zo ontving ik ook deze review: Renée weet alles over reizen én over werken onderweg. Het gesprek met haar heeft mij inzicht gegeven over de do’s and dont’s. Fijn! Want op veel vragen kon ik geen antwoord vinden. Bedankt Renée, let’s meet at the beach! ☀️ Supertof, toch?

Ga jij wel eens barterdeal aan en wat is je ervaring hiermee?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *