5 tips voor een citytrip in het najaar

De koude, natte, donkere dagen zijn eigenlijk al begonnen voordat je er erg in hebt. Voor mij het perfecte moment om er weer op uit te gaan. Hierbij mijn tips voor een citytrip in het najaar.

Binnen en buitenland

Dat ik geen fan ben van het regenachtige weer betekent niet dat iedereen dat is. Een citytrip in eigen land is natuurlijk ook altijd een idee. Wat dacht je van een leuk boshutje boeken op Airbnb of een bezoek aan een bierbrouwerij?

Maastricht

Begin dit jaar bezocht ik voor het eerst Maastricht, de stad aan de Maas. Ik werd direct verliefd op de authentieke uitstraling van het centrum en de geschiedenis die er nog te vinden is. Ook tijdens mijn bezoek was het niet altijd droog, maar dat mocht de pret niet drukken.

citytrip najaar

Lissabon

Een van mijn all-time favorieten, de hoofdstad van Portugal. Niet alleen is het in Lissabon momenteel 18 graden, maar er is genoeg te doen, zowel buiten als binnen met nat weer. Pastel de Nata’s eten, het Sintra paleis bezoeken of gewoon een dagje strand.

Tel Aviv

De 4 uur vliegen meer dan waard is de hoofdstad van Israël. Met een uitstekende 27 graden en voor de komende weken nog maar weinig regen op de radar de beste goed weer bestemming. Heerlijke hummus eten en cultuur snuiven. Wil je rond de kerst gaan? Kerstbomen vind je alleen in o.a. Bethlehem en Nazareth.

>> Boek nu jouw accommodatie met Airbnb en ontvang € 34,- korting

Marrakech

Over 6 weken vlieg ik zelf naar deze stad, ik ben er nog nooit geweest. Marokko staat al op mijn verlanglijst sinds de eerste keer dat ik de woestijn in Israël bezocht. Ik kan ook niet wachten tot ik met een kamelenrit een nachtje in de woestijn mag slapen. Nu al een goede tip voor een citytrip in het najaar? Men zegt van wel!

citytrip najaar

Tokio

Heb je meer budget en tijd? Dan is Tokio the place to be! Korter dan een week moet je zeker niet gaan, er is daar namelijk zo ontzettend veel te beleven. Je kunt je dagen vullen met lekker eten, kattencafés, manga winkels en het gewoon kijken naar mensen.

Heb jij echt ‘go to’s’ voor het najaar?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *