Op de camping in Megen, een van de mooiste vestingsteden van Nederland –

Je hebt waarschijnlijk nog nooit van Megen gehoord. Het is een stadje in de buurt van Oss met een kleine 1.700 inwoners. Het stadje ligt een de Maas en daardoor zijn alle omliggende plaatsen alleen bereikbaar via veerpont. Ik stond er een dagje met ons camperbusje op tuincamping Megen en ging er in de buurt op uit.

Megen

Megen is dus klein, maar heel gezellig. Iedereen kent er elkaar en de sfeer is er erg gemoedelijk. Megen strijdt zelfs dit jaar om de titel ‘Mooiste vestingstadje van Nederland’, die wordt toegewezen door de ANWB, zo meldt het Brabants Dagblad.

Dit doe je in Megen

Megen staat dus vooral bekend om zijn locatie. Pal naast de Maas aan de kant van Noord-Brabant. Vanwege de unieke locatie in de natuur en aan het water kun je er fantastisch wandelen en fietsen. Vanaf Megen steek je met de veerpont over naar Appeltern en het recreatiegebied de Gouden Ham in Gelderland.

Op het water

Bij de Gouden Ham kun je terecht voor tal van activiteiten. Je vind er allereerst Riverside Outdoor & Events waar je o.a. boten, SUPs TukTuk’s en fietsen kan huren. Wij huurden hier voor 2 uur 2 SUPs en dat is meer dan voldoende voor een relaxte middag op het water. Je kunt met de SUP rondom het Het Groene Eiland varen en weer terug. Hier kom je langs verschillende campings en deel je het water met andere buitenliefhebbers.

camping-megen
camping-megen

Op de fiets

In Megen kun terecht bij de toeristisch centrum voor informatie over wandel- en fietstochten. Zo deden wij een fietsroute genaamd ‘Pontjes route’ die je over 3 pontjes weer terugleid naar Megen. Fietsen leenden bij de camping.

Acropolis

In Megen vind je het Acropolis, een gemeenschapshuis met tal van activiteiten. Vaak repeteert er een orkest en is het huis gesloten, maar wij stuitten onverwachts op een gezellige buitenbioscoop. Het is dus leuk om de agenda van het Acropolis in de gaten te houden voor leuke activiteiten.

Bierbrouwerij Ooijen

In Ooijen vind je Bierbrouwerij Ooijen. Hier wordt al bier gebrouwen sinds 1989. Deze plek ligt op zo’n 5 kilometer van Megen en is dus prima bereikbaar met de fiets of auto. Met zonnig weer zit je hier lekker in de tuin en is hier vermaak voor de hele familie. Papa aan de pils en de kinderen in de speeltuin. En dat allemaal middenin de mooie natuur. Een leuke plek om te lunchen en bier te proeven en te combineren met een wandeling langs bijvoorbeeld het kasteel van Ooijen. Wij bestelden er een proefplankje met 4 bieren, waarvan de Oijens Kaboem 10% favoriet was.

camping-megen
camping-megen

Tuincamping Megen

In het teken van nieuwe dingen proberen zit ik de laatste tijd vaak op Campspace. Een website die als een soort Airbnb fungeert voor campingliefhebbers. De standaard camperplekken en campings met grote Hymers vind je er niet, wel de achtertuinen en boeren landschappen met tentjes. Campspace staat dus garant voor een unieke ervaring. Via een zoektocht naar plekken in de omgeving kwamen we al snel uit bij deze camping in Megen.

Tuincamping Megen is een kleine camping met ongeveer 10 plekken direct achter de dijk in de achtertuin van beheerder Hans. Je parkeert hier direct tussen de fruitbomen op een groot gasveld. Er is een klein toiletgebouw met gratis douches, wc’s, chemisch toilet dump en een afwashoekje.

Op het midden van het veld staat een klein huisje met informatie van de omgeving. Zo kwamen wij terecht bij de bierbrouwerij en lazen we dat we bij de camping terecht konden voor het huren een stel fietsen.

camping megen
camping-megen

Ook kamperen bij Tuincamping Megen? Boek dan via mijn link. Of gebruik mijn code RENE-41517 tijdens het boeken voor € 10,- korting op je eerste verblijf.

Heb al ervaring met het kamperen via Campspace?

>