Ik droom al jaren van een eigen B&B of camping in Portugal

Mijn droom om ooit in het buitenland te wonen gaat al 20 jaar terug. Inmiddels heb ik al in Portugal en Italië mogen wonen, maar nooit voor lang. Nu is dat anders, in februari vertrek ik weer voor een lange reis met mijn camper. Op zoek naar een plek om een B&B of camping te starten in bijvoorbeeld Portugal.

Een reizend leven

Ik maakte mijn eerste grote reis op 18-jarige leeftijd naar Amerika. Vanaf dat moment wist ik dat ik meer wilde. Iedere euro die ik verdiende ging rechtstreeks naar mijn reisspaarpot. Tijdens mijn studie bleef ik zelfs thuis wonen om nog meer geld te kunnen sparen. Intussen werd ik afgeleid door studie, werk en de liefde en stel ik mijn reis uit. Tot mijn 26e, ik vertrok. 3 jaar was ik op reis, ik leefde van mijn spaargeld en werkte her en der op het land of in de kroeg. Toen ik terugkwam van mijn reis wist ik dat ik niets anders meer wilde dan reizen en dus besloot ik een manier te vinden om geld te verdienen onderweg. Inmiddels reis ik heel de wereld over en maakt het niet uit waar ik ben om mijn werk uit te voeren.

nodig eenmanszaak

Niet in Nederland

Dat ik geen toekomst zie in Nederland staat als een paal boven water. Ik word gelukkig van de zon, het leren kennen van nieuwe mensen en het hebben van nieuwe ervaringen. Nederland is voor mij te klein, teveel van hetzelfde. Ik word er niet genoeg uitgedaagd. Alhoewel ik wel twijfel of ik klaar ben voor een vaste plek. Ik zie mezelf nog niet settelen op 1 plek en niet meer reizen.

Een B&B of camping in Portugal

Portugal is het land waar ik tot nu toe het langste ben geweest. Ik reisde er met mijn camper doorheen en bleef plakken in de broeiende hitte van de Algarve. Ik voelde me er direct thuis. Een B&B in Portugal zou dan ook bovenaan mijn lijst staan.

Een woning of een stuk land?

Veel dingen zien er in Portugal heel anders uit dan in Nederland. Om te beginnen verdienen ze er veel minder dan in Nederland. Een Portugees uurloon ligt op ongeveer 4 euro, hier in Nederland is dat eerder 20 euro per uur. Dat betekent niet meteen dat woningen ook goedkoper zijn. Dat verschilt enorm. Een stuk land met niets anders dan een stroompje koop je in Portugal vanaf 6.000 euro. In Nederland is het kopen van een stuk land vrijwel onvindbaar en onbetaalbaar. Huizen, hutten of yurts plaatsen op een stuk land en de aanleg van water, afvoer en stroom zal veruit het duurste zijn. Dit zou voor mij niet haalbaar zijn zonder zakelijke lening. Een B&B in Portugal in de stad is natuurlijk meteen klaar, maar kost hoogstwaarschijnlijk nog meer geld.

Een droom die werkelijkheid wordt

De droom om weer in het buitenland te wonen ga ik sowieso weer in vervulling laten komen. Misschien voor een half jaar, misschien langer. Waarschijnlijk gewoon tot ik het nog leuk vind. En mijn droom om een B&B of camping te starten ga ik ook zeker najagen. Op welke manier ik er ga komen weet ik nog niet precies, maar ik weet zeker dat dat goed gaat komen.

Meer te weten komen over mijn droom om in het buitenland te wonen? Luister dan de podcast van Noortje waarin ze me vraagt wat mij gelukkig maakt.


Dit artikel is tot stand gekomen middels een betaalde samenwerking. Meer hierover lees je in de disclaimer.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *