5x wat te doen in Barcelona (+ vlog) –

Als digital nomad reis ik de wereld rond, ik werk op uitzonderlijke plekken. Maar omdat ik ondernemer ben kan ik dus ook mijn eigen rooster bepalen en ga er daarom graag op uit wanneer het mij uitkomt. In juni was ik een lang weekend in Barcelona en ik deel graag mijn top 5 met jullie.

barcelona

Zoals je misschien van mij gewend bent bevatten mijn top-lijstjes regelmatig bestemmingen buiten de desbetreffende steden. Zo begint mijn Berlijn top 5 met een attractie buiten de officiële stadsgrenzen. Zo ook hier!

1. Gerona

Voor ons bezoek aan Barcelona vlogen we via Gerona, in het vliegtuig besloten we ons weekend daar af te sluiten. Gerona ligt ongeveer 100 kilometer ten noordoosten van Barcelona, met tolwegen is dat ongeveer 1,5 uur rijden. Gerona biedt je een minder toeristische ervaring van Catalonië en was voor ons enigszins een verademing na 4 dagen aan de drukke Ramblas. Je vindt in Gerona onder andere een kathedraal die is gebruikt voor de opnames van seizoen 6 van Game of Thrones, een prachtige brug ontworpen door de welbekende Gustave Eiffel en kun je de oude muren van de stad bewandelen.

2. Steel Donkey bike tour

Op tip van een vriendin meldden we ons aan voor een alternatieve fietsroute georganiseerd door Steel Donkey. Ons gids Mariana fietst met ons heel Barcelona af, maar slaat alle bekende bezienswaardigheden over. Zo fietsen we met een boog om Sagrada Familia, Casa Mila en Casa Batllo. Wel komen we in de tegenwoordig hippe wijk Poble Nou, waar we ook een andere variant van de Ramblas leren kennen. Op een rap tempo leer je met de Steel Donkey bike tour een kant van Barcelona kennen die je waarschijnlijk niet verwacht had ooit te zien.

barcelona

3. Eet lokaal

We gaan vaak af op woorden die we herkennen, in het buitenland zal dat vaak Engels zijn. Dat brengt ons op vaak makkelijke, toeristische plekken. Je hebt misschien al door dat ik geen fan ben van massa toerisme en daarom probeer ik deze plekken juist te vermijden. Ondanks dat het qua taal wel eens lastig kan zijn, helemaal in verband met een dieet of een allergie, ben ik fan van lokaal eten. Zo liepen wij Bar Celta Pulperia in zonder enige verwachting. Geen Engelse menu’s, maar een typisch restaurant waar de Spanjaarden met de benen buiten stonden. Met handen en voeten bestelden we pepers, vis, chorizo en schaaldieren. We hadden niet beter kunnen eten!

barcelona
Eten bij Bar Pulperia

4. Stadsparken

Parken zijn voor een klein budget de activiteit bij uitstek. Met de Steel Donkey bike tour fietsen we door Parc de la Ciutadella, waar op dat moment een drukbezocht festival plaats vond. Je raadt het misschien al, dat is niet de plek waar wij afstapten, vanwege de drukte. Wel kwamen we er een dag later terug in de avond toen locals er muziek maakten en er mensen lekker stonden te dansen. Ook spendeerden we een middag in Parc de l’Estació del Nord, een park bomvol met honden en op loopafstand van de Spaance Arc de Triomf.

barcelona
Parc de l’Estació del Nord

5. De wijk Poble Nou

Tijdens onze fietstour viel Poble Nou al op, wat vroeger een wijk was met alleen fabrieken en arbeiderswoningen is nu een van de hipste wijken van Barcelona. Grote fietspaden, hippe barretjes, markten met handgemaakte producten en foodtruckfestivals vindt je hier allemaal! Poble Nou heeft zijn eigen Ramblas die ook zo doorlopen naar het strand waar je leuke boetiekjes vindt met producten tegen betaalbare prijzen.

barcelona

Bekijk hieronder de vlog!

Wat zijn jouw go to’s voor Barcelona?

>