Vanfood: gevulde puntpaprika met geitenkaas van de BBQ

Yes, er is eindelijk mooi weer op komst. Dat betekent BBQ tijd op de camping! En met dit heerlijke recept van puntpaprika en geitenkaas maak je zelfs de grootste vleesliefhebber fan van vegetarisch eten. Heerlijk zoet van smaak door de rode, gebrande puntpaprika en de nootachtige, zachte geitenkaas. Wederom snel en uit 1 pan (BBQ), zoals je van me gewend bent.

Voor welke BBQ ga jij?

Van kant-en-klare aluminium schaaltjes en tafelgrillen tot dikke OFYR vuurschalen. Niks is een Nederlander te gek als het aankomt op bakken in de buitenlucht. Toch geven velen de voorkeur aan grillen boven een echt vuur, zoals van hout of kolen. Dit geeft het vlees en de groenten een heerlijke, rokerige smaak. Je hebt er geen stroom voor nodig. En creëert direct een gezellige sfeer rondom het vuur, waardoor het ook leuk is om af te sluiten met marshmallows op een spiesje. De keuze op het gebied van hout-en kolen BBQ’s is reuze en er is voor ieder budget een BBQ.

Ingrediënten

  • 2 puntpaprika’s
  • 200 gram kikkererwten in blik
  • handje platte peterselie
  • 1 rode ui
  • 1 el ras el hanout specerijen
  • handje geschaafde amandelen
  • 75 gr verse geitenkaas
  • olijfolie
  • aluminium schaaltjes
puntpaprika bbq geitenkaas

Bereiding

  • Halveer de puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en laat het steeltje eraan
  • Vet in met een beetje olijfolie
  • Leg de paprika’s voor een paar minuten op de BBQ, draai halverwege om
  • Spoel de kikkererwten af, laat uitlekken en snijd de peterselie fijn
  • Haal de puntpaprika’s van de BBQ, een beetje zwart is niet erg, dit geeft smaak
  • Snipper de rode ui en meng met de kikkererwten, de smaakvolle ras el hanout, amandel, geitenkaas, een druppel olijfolie, de helft van de platte peterselie en breng op smaak met peper en zout
  • Vul de gehalveerde paprika’s met het kikkererwten mengsel
  • Vet de aluminium bakjes in met een beetje olijfolie of gebruik het vet van een eerder gebakken stuk vlees
  • Plaats de gevulde paprika’s op de ingevette aluminium bakjes en schuif op de BBQ
  • Plaats de deksel op de BBQ en laat de gevulde puntpaprika’s zeker 10 minuten garen tot de geitenkaas is gesmolten
  • Haal van de BBQ en bestrooi met de overgebleven peterselie

En smullen maar! Een snel recept van puntpaprika en geitenkaas van de BBQ. Fan van de Marokkaanse smaak van ras el hanout? Probeer dan ook eens mijn Marokkaanse kiptajine die ik thuis maakte na een 3 weekse rondreis door Marokko. Lekker met courgette en couscous.


Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met BBQ specialist Kamado Express. Wil jij een OFYR kopen om dit puntpaprika recept met geitenkaas te bereiden? Kijk dan eens op hun site.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *