5x mijn favoriete mindset boeken van dit moment

Ik lees sinds kort alles wat los en vast zit, maar dan wel boeken waar ik echt iets aan heb. Thrillers of romans zijn bij mij in verkeerde handen en belanden al snel weer terug in de winkel. Een groot fan ben ik van boeken over mindset, ondernemen of (auto)biografieën. Mijn 5 favorieten van dit moment.

De edele kunst van not giving a f*ck

Een boek geschreven door Mark Manson voor de echte millennial. Hij legt hoe wij teveel geven om dingen die er totaal niet toe doen en dat als we bewust omgaan met het geven van f*cks we dat als bevrijdend kunnen ervaren. Een echte aanrader voor de gene die kritisch zijn naar wat er zoal wordt gepubliceerd over ‘gelukkig en succesvol zijn’.

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

Het thema van dit boek is ‘rust vinden in een druk leven’ en het blijft heerlijk om hem open te slaan. Een leesboek is het niet, eerder een bundel met citaten en kleine stukjes tekst over onderwerpen als liefde, passie, relaties en mindfulness. Het is geschreven door de boeddhistische monnik Haemin Sunim die over de hele wereld lezingen geeft over verschillende levenskwesties van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit.

>> Meer tips om rust te vinden in een druk bestaan

Je doet het toch wel gratis?

Als je enigszins bekend bent met influencers dan ken je vast Beautygloss wel a.k.a. Mascha Feoktistova. Mascha heeft samen met haar manager Max de Vries het boek ‘Je doet het toch wel gratis’ uitbracht om de wereld rondom influencermarketing te verduidelijken. Als PR-expert werk ik dagelijks met influencers en weet dat je deze business serieus moet nemen, maar Max en Mascha schijnen met dit boek nog extra licht op het onbegrip en de onwetendheid rondom dit specifieke vakgebied. Tevens delen zij hierin directe handvatten en krijg je zelfs inzicht in Mascha haar verdienmodel.

‘Het recept voor een gelukkig en succesvol bestaan is eenvoudig: doe wat je écht leuk vindt en word daar heel goed in.’

Master your mindset

Niet iedereen is fan van Michael Pilarczyk, maar ik zeker wel! Het boek ‘Master your mindset’ greep me direct bij het eerste hoofdstuk toen hij vertelde over zijn persoonlijk reis richting geluk. Ik heb het boek daarna binnen een paar dagen uitgelezen en wil het graag nog een keer lezen. Zijn inzichten over het opnieuw programmeren van je mindset en het doorbreken van gedachtepatronen kwamen voor mij op het juiste moment en ik heb deze meteen kunnen verwerken in mijn dagelijkse leven. ‘Het recept voor een gelukkig en succesvol bestaan is eenvoudig: doe wat je écht leuk vindt en word daar heel goed in.’

Can I come over?

Niet een van je alledaagse boeken, maar juist daarom zo interessant. De Nederlandse Marleen Hoftijzer liet een aantal jaar geleden (net als ik) haar huis en bezittingen achter zich om te gaan reizen. Twee jaar reisde ze over de hele wereld als fotograaf en filmmaker en startte het ‘Can I come over?’. Ze stelde al haar lokale hosts één vraag: wat betekent thuis voor jou? Het boek vertelt een gedeelte van het verhaal wat ik ook heb meegemaakt toen ik geen huis had, maar de wereld beschouwde als mijn thuis.

Wat zijn jouw favoriete mindset boeken van dit moment?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 gedachten over “5x mijn favoriete mindset boeken van dit moment”