Het nut van een Mastermind

Sinds kort ben ik lid van een Mastermind. En nee, ik heb het niet over dat spelletje met die gekleurde pinnetjes. Daar ga ik het in dit geval juist niet over hebben! In de zakelijke mastermind is het juist de bedoeling dat we samenwerken in plaats van tegen elkaar.

succes behalen samen

Wat is het?

Een mastermind is een zakelijke groep (potentiële) ondernemers die elkaar willen versterken. Ze delen alles met elkaar, omdat het ondernemen soms nogal eenzaam kan worden en het makkelijk kan zijn om een sparringspartner te hebben op zakelijk gebied. Onderzoek heeft uitgewezen dat masterminds van 4 tot 8 personen het beste werken, zodat iedereen voldoende aan bod kan komen en je zowel met z’n allen als 1-op-1 kunt sparren. Het doel ervan is om elkaar te versterken.

Wat deel je?

Bij een mastermind is er eigenlijk geen grens, ik zie de dames uit mijn groep als zakelijke vriendinnen. Uiteraard bepaal je zelf wat je vertelt en wat je deelt, maar de bedoeling is wel om zo open mogelijk erin te stappen en je soms ook kwetsbaar op te stellen, zodat je er veel van kunt leren. Geïnspireerd raken gebeurt toch voornamelijk door het delen van lief en leed. Daarom delen wij onze blunders, successen, ongezouten meningen, onzekerheden, tools en netwerk. De bedoeling is toch om elkaar te helpen en om hulp te ontvangen moet je er toch voor open staan.

Hoe werkt het?

Net zoals met privé vriendinnen is het natuurlijk gezellig om ze eens in de zoveel tijd te zien om de op hoogte te blijven van waar ze mee bezig zijn. Voor een mastermind geld hetzelfde! Omdat het een kleine groep is zal afspreken geen al te grote uitdaging zijn en dus plan je regelmatig een bijeenkomst en ben je er ook!
Wij hebben iedere mastermind een bepaald onderwerp en wij proberen ons hier dan ook aan de houden. Onze doelstelling is om om de week af te spreken, omdat we genoeg te vertellen hebben en graag de meningen van anderen horen over onze ideeën.

Mijn mastermind

Hoe kom je aan een mastermind?

Netwerken gebeurt allang niet meer alleen op netwerkborrels, maar ook veel online. Ondanks dat Instagram steeds groter groeit blijft er toch een behoefte ontstaan voor persoonlijke interactie en is Facebook daar nog steeds de beste plek voor. Groepen als BusinessBabesNL en Ambitieuze Meisjes zijn enorm groot en hebben een grote verscheidenheid aan onderwerpen. Niet alleen voor masterminds, maar voor allerhande ondernemers onderwerpen kun je hier terecht.

Denk jij dat een Mastermind iets voor jou is of ben je al lid?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 gedachten over “Het nut van een Mastermind”