Wat doet een freelance PR adviseur?

Als het je eerste keer is op mijn blog moet ik je vertellen dat dit mijn expertise is. Ik ben PR & Content expert en je zult over dit onderwerp dan ook veel lezen op mijn blog. In dit artikel vertel ik je alles over mijn vakgebied en hoe ik bedrijven help met de diensten die ik aanbied.

freelance pr schrijven

Hoe freelance je?

Als freelancer ben je zelfstandige en heb je dus een onderneming, een eenmanszaak om precies te zijn. Het woord zegt het al, ik ben in mijn eentje!
Bedrijven kunnen mij inhuren om werkzaamheden te doen, zowel voor kleine klussen als voor langdurige samenwerkingen. Soms heeft een organisatie al een marketing afdeling, maar hebben ze niet de juiste kennis en daar assisteer ik dan bij. Soms is het ook zo dat een bedrijf net opstart en nog geen actieve medewerkers heeft, alles is mogelijk. Een freelancer wordt alleen betaald op basis van de uren die hij/zij doorgeeft.

Mijn vakgebied is PR, oftewel, Public Relations. Ik ga over alle externe relaties van een organisatie richting de buitenwereld. Deze ervaring heb ik opgedaan tijdens mijn studie en ik heb jaren in de marketing-branche gewerkt. Lees meer over marketing & PR hier! De activiteiten van mijn PR-bureau zijn de volgende;

Public Relations

Bij PR draait het om het gratis in de media komen. Het begint hier allemaal bij nieuws! Een organisatie heeft altijd wat nieuws te vertellen, maar in dit geval gaat het om nieuws wat voor haar doelgroep van belang is om te weten. Door middel van de juiste tekst, tijdstip, connecties en nieuwswaarde probeer ik de media bereiken en te zorgen dat het nieuws wordt opgepakt. Ik ondersteun in het verkrijgen van naamsbekendheid, zichtbaarheid en het opbouwen of behouden van een goede reputatie.

Content

Hier draait het om de inhoud van het nieuws wat er wordt gedeeld. De media kan worden benaderd met een persbericht en deze schrijf ik dan ook! Onder content valt ook het bloggen, vloggen (soon to come!), het uitschrijven van een interview of het benaderen van de pers met een interviewpitch.

PR-coaching

Vaak wordt me gevraagd wat mijn ideeën zijn over een bepaald onderwerp of hoe ik locatie onafhankelijk ben geworden. Uiteraard lees je daar veel over op mijn blog, maar in een gesprek kan ik mijn ideeën personaliseren op jouw situatie en loop je met een plan de deur uit, zodat je zelf aan de slag kunt. Dit kunnen dus concrete plannen zijn voor je PR-strategie, contentkalender, wensen om te ondernemen of digital nomad te worden.

spreken over pr, digital nomad worden en online zichtbaarheid

Spreken

De PR-coaching bied ik ook wat grootschaliger aan! Zo spreek ik graag (ja, echt waar!) voor groepen om hen te inspireren. Ik geef interactieve lezingen waarin ik vertel hoe je met je bedrijf beter zichtbaar wordt, je naamsbekendheid vergroot en je reputatie verbetert. Mijn favoriete onderwerp om over te spreken is toch wel locatie onafhankelijk ondernemen, omdat ik weet dat er zoveel mensen die hiervan dromen, maar de stap niet durven te zetten! Ik garandeer je dat het na het bijwonen van een sprekersevent van mij, het enorm zal gaan kriebelen!

Media aandacht op deze blog

Inmiddels ben ik de trots eigenaar van een blog dat er toe doet. Bedrijven willen graag met me samenwerking om een vermelding te krijgen op MMATB. Over de mogelijkheden tot een samenwerking lees je hier meer!

Kijk eens op de website van Desk Dertig voor meer info over al mijn werkzaamheden!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *